Котките са популярни домашни любимци, които носят радост, комфорт и

...
Котките са популярни домашни любимци, които носят радост, комфорт и
Коментари Харесай

Как да следим здравословното тегло на котката

Котките са известни домашни любимци, които носят наслада, комфорт и другарство на стопаните си. Въпреки това, като хората, котките би трябвало да поддържат здравословно тегло, с цел да предотвратят здравословни проблеми. Наблюдението на тежестта на котката е основна част от цялостното им здраве и благоденствие.

В тази публикация ще обсъдим по какъв начин да следим здравословното тегло на котката.

Защо поддържането на здравословно тегло е значимо за котките?

Поддържането на здравословно тегло е от значително значение за цялостното здраве и благоденствие на котката. Котките с наднормено тегло са изложени на риск от развиване на няколко здравословни казуса, в това число котешки диабет, сърдечни болести, артрит и респираторни проблеми. Освен това котките с наднормено тегло имат по-кратък живот от котките, които поддържат здравословно тегло.

Как да определите дали вашата котка е с наднормено тегло?

Определянето дали вашата котка е с наднормено тегло може да бъде предизвикателство, изключително за новите притежатели на котки. Има обаче някои признаци, по които можете да потърсите, с цел да определите дали котката ви е с наднормено тегло. Тези знаци включват:

Ребрата на котката не се напипват елементарно.

Котката има висящ стомах.

Котката мъчно се подстригва.

Котката е летаргична и няма сила.

Котката диша мъчно.

Ако забележите някой от тези признаци, би трябвало да се консултирате с вашия ветеринарен доктор, който може да дефинира дали вашата котка е с наднормено тегло и да ви даде съвет по какъв начин да управлявате тежестта на вашата котка.

Наблюдението на тежестта на вашата котка е основна част от поддържането на цялостното й здраве и благоденствие. Има няколко метода, по които можете да наблюдавате тежестта на вашата котка, в това число:

Претегляйте котката си постоянно

 Как да следим здравословното тегло на котката

Най-добрият метод да наблюдавате тежестта на котката си е да я претегляте постоянно. Можете да употребявате кантар за домашни любимци или кантар за баня, с цел да претеглите котката си. Въпреки това е значимо да се означи, че везните за баня не постоянно са точни за претегляне на дребни животни като котки. За да претеглите котката си, поставете я на кантара и запишете тежестта им. Претегляйте котката си един път седмично и записвайте тежестта й в тетрадка.

Наблюдавайте приема на храна от вашата котка

Наблюдаването на приема на храна от котката е основна част от поддържането на тежестта им. Уверете се, че храните котката си с уравновесена и здравословна диета и избягвайте прехранването й. Следвайте напътствията за хранене върху опаковката на храната и се консултирайте с вашия ветеринарен доктор, в случай че имате въпроси.

Насърчавайте упражненията на котката

Насърчаването на вашата котка да спортува е основна част от поддържането на тежестта им. Котките се нуждаят от постоянни извършения, с цел да бъдат здрави и да предотвратят затлъстяването. Насърчавайте котката си да играе и да спортува, като й предоставите играчки, стълбове за драскане и структури за катерене. Освен това можете да разхождате котката си на каишка или да играете интерактивни игри с нея.

 Как да следим здравословното тегло на котката

Редовни ветеринарни прегледи

Редовните ветеринарни прегледи са от значително значение за наблюдаване на тежестта и цялостното здраве на вашата котка. Вашият ветеринарен доктор може да даде препоръки за поддържане на тежестта на вашата котка, да направи оценка на телесното положение и да следи здравето на вашата котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР