Котките са невероятно умни и съобразителни същества. Разкази за тяхното

...
Котките са невероятно умни и съобразителни същества. Разкази за тяхното
Коментари Харесай

Бездомна котка си намери дом в училище

Котките са необикновено умни и съобразителни същества. Разкази за тяхното неповторимо схващане за връзките им с хората могат да бъдат открити ежедневно.

Подобен забавен роман идва от Турция, където бездомна котка си намерила отлично място, което да трансформира в собствен дом. Става въпрос за начално учебно заведение, намиращо се в западната част на Турция. Умната котка бързо печели благосклонността на малчуганите и в този момент е амулет на учебното заведение. Нейната история е станала известна с помощта на осведомителните организации в южната ни съседка.

Те оповестяват, че в начално учебно заведение Караоглу в град Шехзаделер в провинция Маниса, западна Турция, за бездомната котка се грижат децата, които са нарекли своя любим Уйкуку, което значи Спящ.

Спящият се радва на грижите на децата, които го хранят и обожават. Котето обича да се припича на слънце, а през междучасията играе с дребните си другари.

Докато децата учат, котката се забавлява да яде, да играе, или да седи на топлия нагревател, а от време на време заспива на чиновете.

Учителите нямат нищо срещу новия възпитаник, тъй като той е причина децата да посещават учебно заведение с възторг. Котето било пуснато в учебната постройка, с цел да не остане на открито на студено и по този начин незабелязано станал амулет на цялото учебно заведение. Според учителите развиването на обич към животните е част от образованието на децата, по тази причина те с наслада одобряват Спящия като част от заниманията в учебно заведение.

Децата се радват на компанията на котката в часовете е споделят, че от време на време тя даже слуша уроците на учителя дружно с тях.

Подобни любопитни известия са не просто радостни случки от всекидневието, само че повдигат въпроса за потребността от включване на нашите безмълвни спътници в всекидневието - домашните ни любимци във възпитанието и образованието на децата.

Защото грижата и обичта към животните се учат и култивират в естествени условия като това в учебно заведение. Там с изключение на научни познания, децата може да научат и един значим житейски урок - същински отличници са тези, които обичат всички живи същества и се грижат безрезервно за тях.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР