Kотките са най-популярният домашен любимец в американските домакинства днес. Приблизително

...
Kотките са най-популярният домашен любимец в американските домакинства днес. Приблизително
Коментари Харесай

15 интересни факта за котките, които може би не сте знаели

Kотките са най-популярният домакински любим в американските семейства през днешния ден. Приблизително 94 милиона домашни котки има в Съединените щати!
Много от нас феновете на котки са заинтригувани от всички котешки неща, тъй че ние направихме домашната работа за вас и изкопахме някои по-перфектни обстоятелства за котки, които да споделите с други ценители на котетата.
Интересни обстоятелства за котките 1. За разлика от хората, котките не могат да открият сладостта - което евентуално изяснява за какво въобще не са привлечени към нея.
2. Котките имат способността да въртят ушите си на 180 градуса - благодарение на 32 мускула, които употребяват за контрола си.
3. Котките имат силата от време на време да се лекуват посредством мъркане. Мъркането на домашната котка има периодичност сред 25 и 150 херца, което се случва честотата, при която мускулите и костите най-добре се развиват и възвръщат.

4. Котките мяукат, с цел да приказват с хората, а не едни с други. Единственият път, когато те мяукат, с цел да поддържат връзка с други котки, е когато те са котенца, с цел да алармират на майка си.
5. Въпреки изображенията на котките, които щастливо пият мляко от чинийки, изследванията демонстрират, че котките в действителност имат нетърпимост към лактоза и би трябвало да го заобикалят напълно.
6. Най-дълго живеещата котка съгласно Книгата на Гинес принадлежи на починалия Крем Пуф от Остин, Тексас, доживяла до зрелост от 38 години и 3 дни!
7. Асоциацията на феновете на котки (CFA) признава 44 породи котки.
8. Мозъчната кора на котка съдържа към два пъти повече неврони от тази на кучетата. Котките имат 300 милиона неврони, до момента в който кучетата имат към 160 милиона. 
9. Полидактилни котки (котка с 1-2 спомагателни пръста на лапите) имат това вследствие на генетична разновидност. Тези котки също се назовават ​​ " котки на Хемингуей ", защото съгласно известията писателят Ърнест Хемингуей има десетки от тях в дома си в Кий Уест, Флорида.
10. Сър Исак Нютон е кредитиран за основаването на концепцията за вратата за домашни любимци, която доста котки употребяват  днес, за да пътуват навън.

11. Средната котка може да скочи 8 фута в една граница - съвсем шест пъти дължината на тялото си!
12. Миризмата на котка е най-силното им чувство и те разчитат на този водещ смисъл да разпознават хора и предмети; обонянието на котето е 14 пъти по-добро от човешкото
13. Котките се потят единствено през лапите и на никое място другаде по тялото си.
14. Котките имат способността да движат челюстта си единствено нагоре и надолу, а не встрани акто хората.
15. Носът на котката е толкоз неповторим, колкото и отпечатъка на индивида.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР