Котките са красиви и горди създания, които внасят уют и

...
Котките са красиви и горди създания, които внасят уют и
Коментари Харесай

Помощ - котката ми полудя!

Котките са красиви и горди създания, които внасят уют и естетика вкъщи. Прекрасен домакински любим, както за забързания градски живот, по този начин и за селската къща.

Но другояче спокойната ви котка, която с години е лежала добродушно на дивана, може да стартира да се държи необичайно, без никаква забележима причина . Рядко стопаните водят любимеца си на доктор, в случай че просто има необичайно държание. Лудото препускане из къщата и пристъпите на експанзия, които до неотдавна не са били присъщи за другояче застаряващата и улегнала котка, издаването на странни звуци, отводът да употребява котешката тоалетна са все неща, които няма да ви накарат да си помислите, че животното има здравословен проблем.

 котка Istock

Много постоянно стопаните считат, че в противен случай, такава хиперактивност е знак за здрав и благополучен домакински любим. Имайте поради, че с възрастта котките стават по-спокойни и улегнали, а не по-активни и щури, в сравнение с са били на годинка. Винаги такова непривично държание е знак, че нещо не е наред. Често се случва такива котки да бъдат изоставяни поради нападателно държание, без да бъде потърсен корена на казуса.
Тема на месеца в Edna.bg Тайният живот на домашните любимци Август  Да, кучетата усещат, че си бременна! Тайният живот на домашните любимци Да, кучетата усещат, че си бременна!  Самотно ли е кучето ми, в случай че няма различен домакински любим у дома? Тайният живот на домашните любимци Самотно ли е кучето ми, в случай че няма различен домакински любим у дома?  Кастрация на домашния любим – да, не или единствено за малко Тайният живот на домашните любимци Кастрация на домашния любим – да, не или единствено за малко Прочети още
Една доста постоянно срещана причина за появяването на поведенчески проблеми при застаряващи котки е хипертиреоидизма. Това е заболяване, при което щитовидната жлеза стартира да създава прекалено много хормони. Развива се постепенно и незабележимо. Преди да докара до очевидно здравословни нарушавания, това положение стартира с неразбираеми промени в всекидневието на котката.

 котка Istock

Често животното става хиперактивно, с смахнат взор, издава странни, гърлени, виещи звуци измежду нощ, наподобяващи разгонване. Увеличава приема на храна и вода, като в това време стартира да слабее. Може да се появи повръщане понякога, при другояче забележителен вкус. Изпражненията се усилват по размер, а от време на време стават меки и даже диарични. Козината изгубва искра, става мазна и сплъстена. Ноктите стартират да порастват прекалено, като в това време стават чупливи.

С придвижване на болеста увеличеното количество на щитовидни хормони води до тежки увреждания в целия организъм, като сърдечна и бъбречна непълнота, които са животозастрашаващи.

 котка Istock

Тъй като признаците са много неразличими, а болестта постоянно срещано, аз бих предложила проучването за хипертиреоидизъм да се случва най-малко един път годишно, при котки над 10 годишна възраст. Това би разрешило откриването на казуса да стане рано и в точния момент, преди следствията да са станали необратими.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР