Котките са едни от най-пухкавите и мили домашни любимци. Те

...
Котките са едни от най-пухкавите и мили домашни любимци. Те
Коментари Харесай

Защо котката не дава да я пипам по корема

Котките са едни от най-пухкавите и благи домашни любимци. Те са извънредно любвеобилни и грижовни към своите стопани, което ги трансформира в един от най-любимите избори за домакински любим.

Макар че те са нежни и сладки животни, в действителност крият една характерна специфичност, която е докосването.

Котките несъмнено имат своите желания за това, къде да бъдат галени, по тази причина постоянно срещано събитие е те да заобикалят физически контакт.

Противно на доста упования, от време на време котките не дават да ги пипат по корема. Ето къде се крие повода за това:

Според прочувания, главният проблем за докосването в тази зона при котките има психически основи. Истината е, че в безгрижно положение тези животни са отпуснати и предразположени към отмора. Това е времето, в което те са най-уязвими, по тази причина докосването на котката по корема ще се окаже нарушение на персоналното пространство. Тяхното усамотение ще бъде прекратено и сменено с чувство на дискомфорт.

Втората причина е безусловно присъща за животните, а точно – демонстрация на защитна функционалност. В региона на корема на котката са ситуирани най-важните органи на писаната, по тази причина стои на напред във времето тяхното запазване от външни страни. Когато вие склоните да ги докоснете тъкмо в тази част от тялото, то тези животни инстинктивно ще се изплашат за своята сигурност и ще бъдат обезпокоени.

Котките са характерно чувствителни и за други елементи от тялото да вземем за пример глезене по гърба, което посочва, че би трябвало да бъдете деликатни и да наблюдавате техните реакции при физически контакт. Много постоянно можете да не си давате сметка докосването на коя зона би предизвикала неспокойствие у вашия домакински любим. Затова просто би трябвало да следите държанието на вашите котки, когато осъществявате досег. Можете да познаете по кое време причинявате дискомфорт на вашия бухнал другар посредством следните признаци:

 Котка

- При досег котката инстинктивно избягва;

- При досег котката стартира да мяука предупредително;

- При досег котката стартира да драска или хапе.

Това най-често са защитни реакции, на които би трябвало да обърнете внимание, и да спрете с физическия контакт.

Ето и по какъв начин вярно да галим котката!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР