Котките могат на прихванат вътрешни котешки паразити, независимо дали живеят

...
Котките могат на прихванат вътрешни котешки паразити, независимо дали живеят
Коментари Харесай

Как да разберем дали котката има глисти?

Котките могат на прихванат вътрешни котешки паразити, без значение дали живеят в жилището, или на двора. Един от най-често срещаните вътречревни паразити са котешките глисти или Тoxocara cati.

Възрастните котки могат да се заразят посредством усвояване на фекалии от други животни, усвояване на инфектирано насекомо. Застрашени са и тези животни, чиито стопани ги пускат да се разхождат свободно на открито. Така те могат да попаднат на инфектирана трева и да се снабдят с паразит. Малките пък могат да се опаразитят посредством майчиното мляко.

Котешките глисти са необятно публикуван, съставлява бял или кафяв кръговиден червей. Той живее в червата на животното, откъдето си набира питателните субстанции. За този паразит краен гостоприемник са котките, само че преди този момент може да живее дълго време и в човешкия оргазнизъм.

Симптомите на глисти при хората са повръщане, диария или сърбеж към ануса. В случай че имате подозрения, посетете ветеринарен доктор, с цел да се създадат нужните проучвания. Лечението е елементарно и релативно бързо, само че се прави единствено след лекарска рекомендация. А в случай че проучванията ви са положителни, прегледайте и животното при ветеринар.

Понякога не са налице признаци на глисти при котката, само че постоянно се следи диария или повръщане, от време на време даже и двете. В множеството случаи по-малките котета отслабват доста и при тях се появява и кашлица.

Как да разберем дали котката има глисти?

 Котешки глисти

Ако откриете глист във фекалиите, това също е сигурен знак за заразяване. Правилният метод е да заведете животното при експерт, който ще му назначи вярно лекуване на котката с глисти, а при потребност - ще изследва животното.

Лечението се прави с хапчета. Съществуват доста лекарства, които са подобаващи за обезпаразитяване на котка. Те работят против необятен набор от паразити.

Те унищожават и възрастните, и младите форми на паразита, а някои са подобаващи за прилагане даже при бременна котка. Малките котета могат да се обезпаразитят при навършване на най-малко 14 дни. Има условия и за тежестта - то би трябвало да е най-малко 300 грама, с цел да може да се употребява този способ за лекуване.

Няма причина за терзание - паразитът се лекува елементарно и не е рисков. Важно е обаче да се вземат своевременни ограничения. Особено в случай че се следи диария при котката или котето повръща.

Вижте също и какъв брой постоянно се дава хапче срещу глисти на котката.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР