Котките, както и хората, са различни индивидуалности. Затова изборът на

...
Котките, както и хората, са различни индивидуалности. Затова изборът на
Коментари Харесай

Коя е най-подходящата котка за теб?

Котките, както и хората, са разнообразни характерности. Затова изборът на котка не се свежда единствено до порода и размери, само че и до напасване към вида стопани и техния метод на живот. Когато се взема решение каква да бъде писаната вкъщи, е добре да се премислят няколко съществени неща.

Чистокръвна порода или улична

Ако се търсят избрани присъщи черти, чистокръвните породи могат да отговорят на тези условия. В противоположен случай заменените породи са подобаващ избор. Трябва да се знае, че някои чистокръвни породи може да имат известни усложнения. Например персийската котка постоянно хърка, до момента в който спи поради устройството на носната празнина. Чистокръвните породи освен костват повече пари, тъй като имат характерни условия към храната и поддръжката, само че и боледуват по-често от генетични болести.

Смесените породи са по-устойчиви и се гледат по-лесно, с по-малък бюджет.

Особености на тоалета

Дългокосместите породи котки са по-красиви, по-пухкави и меки, само че основават доста повече грижи за поддържане на козината. Тя изисква повече ресане, подкастряне, по-трудно се мие и капят повече косми.

Избор на пол

След като котката се кастрира, полът губи значение. Ако се остави

некастрирана обаче женската котка подвига прекомерно доста звук, а мъжкия маркира из къщи. Тези неудобства би трябвало да се плануват, в случай че се вземе решение котката да не се подлага на тази процедура.

 Новородено коте

Малко или огромно коте

Най-често изборът е малко коте, което да бъде възпитано и отгледано напълно от стопаните. Голямата котка обаче също има преимущества, вижда се характерът, който към този момент е развила, и няма заплаха от непредвидени изненади.

Малки деца в дома

Отглеждането на котка и дете е внимателен миг. Малките деца са сериозен фактор при приучване на котето към дома. Коте кърмаче е добра алтернатива, в случай че ще пораства с детето, като тук породистите се оправят по-добре в напасването към децата. Голяма котка, която в никакъв случай не е живяла с дребни деца може да бъде съществено уплашена от държанието на детето, защото не е привикнала. Бъдете деликатни при избора на котка, в случай че сте с дете.

Други домашни любимци

Ако ще се избира друга котка за другар на към този момент разполагаем домакински любим от котешкото царство, най-добре да се изберат допълващи се характери. Сходните видове персони ще открият другарство, другите ще имат непрекъснати спорове.

Куче, което към този момент живее в къщата, ще се схваща с новия член на фамилията, в случай че породата е склонна на положително отношение към котки, не принадлежи към ловците примерно.

Ако у дома идва стара котка, то е добре тя да има предходен опит от общуване с котка или куче, с цел да се приспособява по-лесно към новия си съквартирант.

 Мързелива котка

Активна или мързелива котка е по-добър избор

Външният тип, който постоянно е повода да се вземе избрана котка, след това се оказва неточност в целта. Добре е да се избира съгласно характера на котката - деен или въздържан, тъй като недоброто изследване води до отчаяние - котка, която непрестанно спи, или такава, която е прекомерно дейна и пречи на почивката на стопаните.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg