Котките идват във всякакви цветове, форми и характери, но трябва

...
Котките идват във всякакви цветове, форми и характери, но трябва
Коментари Харесай

Странни породи котки

Котките идват във всевъзможни цветове, форми и характери, само че би трябвало да си признаем, че някои са чисто и просто странни. Безкосмести тела, разнообразни очи и странни форми са единствено някои от чертите, които ги карат да се отличават от пръв взор.

Ето ги и най-странните породи котки на света:

Канадски Сфинкс

Тази порода се появява в Канада през 60-те години на предишния век и е известна със своето обезкосмяване. Вместо да имат неповторими шарки на козината си, кожата им в действителност демонстрира какъв цвят би била козината им, в случай че имаха такава.

Као Мани

 Као Мани

Родом от Тайланд, тази порода бяла котка има очи с два разнообразни цвята - едното е синьо, до момента в който другото може да е в меден, жълт или зелен цвят. Те обичат хората и са отдадени на стопаните си - счита се, че Као Мани са били любимци в кралските дворци.

Петерболд

Петерболд са котки без четина, с дребна глава и великански уши. За пръв път са открити в 1988 година в Русия. Тази съветска порода котки не всеки път е без четина, само че се смята че неналичието на окосмяване е преобладаващ ген. Тяхната просветеност подхожда на обичливостта им - те желаят да бъдат покрай притежателите си непрекъснато.

Шотландска клепоуха котка

 Скотиш

Шотландската клепоуха котка наподобява поразително с огромните си като на бухал очи, съвсем незабележими уши и гъста четина. Докато доста котки от тази порода имат естествени, прави уши, някои от тях имат уши, които се сгъват напред и надолу. Те са изключително издръжливи котки и могат да се приспособяват към всяка обстановка и условия. Въпреки всичко си остават измежду най-странните породи котки.

Котка Ликой

Койката Ликой е доста причудливо изглеждаща, даже плашеща в случай че я виждате за пръв път. Името на котката идва от от гръцката дума „ Lycos ”, която значи “вълк ” - не инцидентно я назовават и котка-върколак. Тази порода е извънредно внимателна, само че с времето привикват и се привързват със стопаните си.

Савана

 Савана

Тези странни котки са кръстоска сред африкански сервал и домашна котка. Голямото тяло, леопардовите петна и неповторимата форма на ушите ги вършат извънредно красиви и завладяващи. Саваната може да доближи до тегло 11 кг.

Минскин

Минскин е нова порода котка без четина и с къси крачка. Макар че тялото е голо, от време на време има четина на лицето си. Игриви и привързани, те са изключително положителни с децата.

Селкирк Рекс

 Селкирк рекс

Селкирк Рекс е нова порода котка с къдрава четина. Вместо мъничка котка, те са били отгледани да бъдат огромни, с едро телосложение и положително здраве. Разбира се, дългокосместият Селкирк Рекс има по-изразени къдрици, което може да го накара да наподобява като че ли вихър е минал през козината му.

Екзотична котка

Тази порода е като късокосместа версия на персийската котка. Тялото е сходно на всяка друга домашна котка, само че има доста къса зурла и набраздено лице.

Донски сфинкс

Породата Донской са безкосмести странни котки и е била употребена при основаването на украинските Левкой и Петерболд породи. Това е съветска котка, която, макар неналичието на коса, изисква постоянно обгрижване, с цел да се поддържа кожата здрава.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР