Котката Мог посреща първата си Коледа! Знаменитата писана, станала любимка ...

Котката Мог посреща първата си Коледа! Знаменитата писана, станала любимка

„Коледата на Мог“ – приключенията на знаменитата писана

Котката Мог посреща първата си Коледа! Знаменитата писана, станала фаворитка и на българските деца с книгата на Джудит Кер „ Мог забраваната “, в този момент се протяга в домашната библиотека с „ Коледата на Мог “. Преводът на български език още веднъж е на Мария Донева, изданието е с логото на „ Лист “.

Историята и картинките на Джудит Кер придвижват дребните и огромни читатели в дома на семейство Томас в навечерието на Рождество. Козината на Мог е все по този начин загладена и шарена, мустаците стърчат като антени, само че очите ѝ стават кръгли като палачинки, щом вижда... ходещо дърво. Че дори и говорещо!

Лапите ѝ на часа я изстрелват и какви чудеса се задават след скока – мъчно е за разправяне. По някое време Мог дори прави салто през комина, само че най-после всичко приключва добре, тъй като Коледа е време за магии и топлина.

Джудит Кер споделя и рисува тази приказка преди 51 години и от този момент до през днешния ден тя е неизменим бестселър. За облика на Мог авторката се въодушевява от личната си котка. Със същото име и шарки, тя дава подтик на Кер да я увековечи в 17 истории. Писателката и илюстраторка ги разказвала първо на щерка си Тейси и сина си Матю, а след това сядала на бюрото, с цел да ги запише и нарисува илюстрациите. През цялото време нейната лична сива Мог мъркала предостатъчно в скута ѝ.

Източник: az-jenata.bg