Котка с пет крака се превърна в сензация в социалните

...
Котка с пет крака се превърна в сензация в социалните
Коментари Харесай

Котка с пет крака спечели мрежата, бори се и с тежко заболяване ВИДЕО+СНИМКИ

Котка с пет крайници се трансформира в сензация в обществените мрежи, откакто нейният притежател стартира да споделя  нейни видеоклипове.

Лу или Леги Лу ( заигравка с спомагателния крайник на писаната), както е известна в TikTok, обезверено се нуждае от интервенция, откакто е диагностицирана с раково заболяване. Изправена пред големи сметки, с цел да покрие лекуването, нейната собственичка, Джулия Уилфорд от Тенеси, стартира да споделя онлайн клипове на своята невероятна котка с вярата да събере средствата.

Защото Лу в действителност е невероятна. Всяка година 3,2 милиона котки влизат в приюти за животни в Съединени американски щати. Някои от тях може да са слепи, други парализирани, само че не са известни други, които наподобяват на петлапата Лу.



След като приключила образование по приемна грижа, Уилифорд попаднала на фотография на Лу. Тя не се поколебала и побързала да направи всичко допустимо, с цел да я одобри в дома си.

Опознаването сред двете не минало без провокации. „ Тя беше ужасена през първите няколко дни “, признава Уилифорд. „ Но откакто излезе от черупката си и научих какъв брой е сладка, глупава и гальовна, знаех, че в никакъв случай няма да я изоставя. “

Никой не е изцяло сигурен по какъв начин животното се е родило с пет крайници. „ Нито един ветеринарен доктор не ми е казвал какво се е случило “, споделя Уилифорд.

„ Въз основа на мое лично проучване наподобява, че най-вероятната причина би била майка ѝ да е попаднала на отрови или канцерогени, до момента в който е била бременна, само че това са единствено мои догатки “, споделя нейната господарка.

Допълнителният крайник на Лу е позициониран тъкмо пред задната ѝ дясна лапа. Лу няма мускулен надзор върху крайници, тъй като крайникът е доста по-дълъг от останалите четири лапи, а всичките му стави са слети.

Петата лапа е част от здравословните проблеми на животното, само че Уилифорд споделя, че това тя евентуално е „ най-малкият проблем "   на писаната. Лу има сърдечно заболяване, а спомагателният крайник затруднява напредването ѝ.

" Тъй като задните й крайници не работят обикновено, тя не може да тича или скача по същия метод като другите котки ", изяснява нейната стопатка.

„ Преди Лу можеше да се изкачи на дивана и леглото с предните си крайници, само че с възрастта тя към този момент не може да прави това повече. "
Тази лимитирана подвижност също затруднява Лу да се почиства, което значи, че Уилифорд би трябвало да я къпе постоянно.

Факт, от който домашната котка не е изключително щастлива.


Въпреки компликациите, Уилфорд обича своята Лу. „ Винаги съм казвала, че няма да осиновя котка, в случай че не е супер гальовна и отзивчива “, споделя тя. " Това е най-голямата причина, заради която взех решение да я задържа. Тя постоянно желае да е до мен. Понякога задрямвам, държейки лапата й ", споделя дамата.

Писаната съумява да де приспособи и към другите котки на стопанката си, а дружно с тях да води " война " и със фамилното куче Енцо.

„ Когато я осинових, от приюта ми споделиха да я оставя единствена, тъй като други животни евентуално биха тормозили котка с сходни разлики, само че това се оказа неверно “, споделя тя пред Newsweek. „ Котките се сближиха поради взаимната си ненавист към кучето ми Енцо “, споделя Уилфорд.



Лу живее щастливо, макар положението си, само че сега се нуждае от незабавна помощ, защото неотдавна била диагностицирана с рак на млечните жлеза.

Котката би трябвало да бъде оперирана от хирурзи от болничното заведение за дребни животни към Университета на Тенеси. След като гърдите ѝ бъдат отстранени, Лу ще се нуждае от химиотерапия, с цел да спре евентуалното разпространяване на рака. За страдание всичко това изисква средства, които са непостижими за стопанката ѝ. Жената обаче е решена да събере парите, а по този начин се стартира да разгласява наличие в TikTok, основава и  дарителска страница в платформата GoFundMe.

Един от видеоклиповете на писаната към този момент е събрал над 15 милиона гледания, а различен, в който се дава отговор на най-често задаваните въпроси за животното се оказва също толкоз известен.



В мрежата хиляди непознати реагират със съпричастност към животното и са впечатлени от характера на Лу. Уилфорд е изумен от реакцията и единствено се надява, че това ще докара до благополучен край за любимката ѝ.

„ Винаги съм знаела, че е звезда, само че в този момент и светът го знае “, прибавя тя.

В момента Лу е в листата на чакащите за нужната интервенция, а неотдавна ѝ е направена рентгенова фотография, с цел да се дефинира, до каква степен се е популяризирало болестта. Сега почитателите на необикнованата котка в този момент са изправени пред дълго очакване, с цел да видят дали Лу е задоволително здрава, с цел да се подложи на интервенция.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР