Котировките на златото в сряда сутринта се оттеглиха от месечния

...
Котировките на златото в сряда сутринта се оттеглиха от месечния
Коментари Харесай

Цената на златото проби ключовото ниво от $1700 за унция

Котировките на златото в сряда сутринта се отдръпнаха от месечния връх, доближат през миналата сесия, само че останаха в относително стеснен ценови диапазон. Инвеститорите остават внимателни преди публикуването на данните за инфлацията в Съединени американски щати по-късно тази седмица, съобщи Ройтерс.

Според данните от днешната търговия, към 9:50 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса COMEX се намали с 1,7 $ или с 0,10% до 1714,3 $ за една трой унция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1710,20 $ за унция, оповестява Тrading Еconomics.

Във вторник цените на златото на физическия пазар прибавиха повече от 2% и пробиха основното равнище от $1700. Това беше улеснено от рухването на $, спада в доходността на държавните облигации, както и техническите покупки.

" Цените на златото през днешния ден паднаха леко под въздействието на няколко фактора. Доларът сподели известно подсилване, доходността (на държавните облигации на САЩ) се повишава и вложителите фиксират облагите след ралито предния ден ", сподели Стивън Инес от SPI Asset Management.

Доларът се увеличи с 0,1% по отношение на кошница от други съществени валути, правейки златото по-малко налично за притежателите на други валути. Доходността на държавните облигации на Съединени американски щати също се увеличи по време на азиатската сесия.

Във фокуса на вложителите остава показателят на потребителските цени (CPI) на Съединени американски щати, който ще бъде показан в четвъртък. Тези данни евентуално ще внесат известна изясненост по отношение на по-нататъшната динамичност на лихвения % на Фед.

Според прогнозите на икономистите растежът на главния показател на потребителските цени (Core CPI) през октомври трябваше да се забави до 0,5% по отношение на предходния месец и до 6,5% по отношение на същия интервал на предходната година.

" Котировките наподобява се консолидират преди публикуването на показателя CPI. Ако инфлацията се окаже по-бърза от предстоящото, цените на златото може да паднат под 1690 $ за унция. Ако инфлацията не надвиши прогнозите, котировките може да се вдигнат до 1725 $ за унция, добави Инес.

Търговците правят оценка вероятността за повишение на главния лихвен % през декември с 50 базисни точки на 67%, и със 75 базисни точки на 33%.

Златото се смята за метод за хеджиране на инфлацията, само че по-високите лихвени проценти вършат жълтият метал по-малко прелъстителен за вложителите. Повишаването на лихвените проценти също по този начин прави други активи по-привлекателни от не носещото лихвен приход злато.

В сряда сутринта спот среброто поевтиня с 0,25% до 21,39 $ за унция, платината нарастна с 0,5% до 1002,76 $ за унция, а паладият поевтиня с 0,9% до 1903,59 $ за унция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР