Котировките на американския лек суров петрол днес в азиатската електронна

...
Котировките на американския лек суров петрол днес в азиатската електронна
Коментари Харесай

Котировките на американския петрол минаха отново в положителната територия

Котировките на американския лек недопечен нефт през днешния ден в азиатската електронна сесия още веднъж са над нулата. Снощи те изпаднаха в отрицателната територия за първи път в историята поради запълването на запасите и внезапното стесняване на търсенето, провокирано от рецесията с ковид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Американският лек недопечен нефт с доставка през май се търгуваше за 1,10 $ в утринната електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса. Същите фючърси нощес закриха търговете в Ню Йорк при стойност от минус 37,63 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, се търгуваше за 25,38 $ за барел, само че това към момента е 60 % под оптималните котировки на този вид от януари. Ниските цени на черното злато акцентират свиването на потреблението на енергоизточници и демонстрират какъв брой дълъг ще бъде пътят до постоянния международен напредък, осведоми Ройтерс

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж ще би трябвало да се намеси в обстановката на петролния пазар, с цел да убеди страните от ОПЕК+ да понижат в допълнение добива си, разяснява специалистът от научно-изследователския център " Удроу Уилсън " Ян Калицки, който е бил консултант на министъра на търговия по време на ръководството на президента Бил Клинтън.

Спадът на цените на петрола блестящо акцентира незадоволителното понижение на размерите на добива, за което се договориха Саудитска Арабия и Русия, сподели Калицки, представен от ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР