Котел е домакин на Национална ученическа конференция по повод 150

...
Котел е домакин на Национална ученическа конференция по повод 150
Коментари Харесай

Представят 50 проекта в Националната конференция Васил Левски - вулкан от човечност в Котел

Котел е хазаин на Национална ученическа конференция във връзка 150 години от гибелта на Апостола на свободата. Темата на форума е " Васил Левски - вулкан от човещина ". Организатори са Средно учебно заведение " Г.С.Раковски " - Котел и Регионалното ръководство по образованието– Сливен.

В конференцията вземат участие 120 възпитаници от 8 до 12 клас, взаимно с учители, от 24 учебни заведения в страната. Те показват общо 50 плана, от които 26 клипа и 24 кино лентата. По правилник участниците изготвят плановете си в границите на 8 минути.

Идеята за конференцията е зародила непринудено, заяви шефът на СУ „ Г. Ст. Раковски “ Стефан Дондев. Съвместно с началника на РУО Сливен доктор Кристиана Станкова са приели предизвикването да показват тематиката ексцентрично, само че тя да дефинира Левски като вулкан от човещина. Съдействие получават от проф. доктор Пламен Митев от СУ „ Климент Охридски “, който е и теоретичен съветник на форума..

Предпочетохме плановете да бъдат под формата на видеосъдържание, тъй като считаме, че за младежите, това е предизвикателство за по-интересен и ексцентричен метод да показват знанията си за Левски “, уточни още Стефан Дондев.

Форумът се открива на 4 февруари от 14.30 часа в залата на читалище „ Съгласие-Напредък “ в Котел, като своя документален филм за Левски „ Когато Дякона срещна Апостола " ще показа журналистът Велислава Дърева.

Покана за присъединяване е отправена и към възпитаници от Болградската гимназия в Украйна, които ще се включат онлайн, според от моментните благоприятни условия, които дава ситуацията в страната им,

Конференцията е в три дни и ще продължи до 6 февруари..

Жури ще дефинира спечелилите, а класираните на първите три места и в двете категории – клип и филм, ще получат плакети за годишнината от гибелта на Левски, а за всички участници за планувани документи.

В аудиото чуйте репортаж по тематиката:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР