Котаракът Ахил донесе късмет на Бразилия. Официалният оракул на шампионата

...
Котаракът Ахил донесе късмет на Бразилия. Официалният оракул на шампионата
Коментари Харесай

Ахил донесе късмет на Бразилия

Котаракът Ахил донесе шанс на Бразилия. Официалният пророк на шампионата в Русия предвижда триумф на „ селесао “ против Коста Рика… и позна! Двубоят приключи 2:0 за отбора от страната на кафето. В герои се трансфораха нормалните заподозряни Филипе Коутиньо и Неймар. Двамата се разписаха в добавеното 6-минутно продължение. По този метод бялата котка Ахил продължава със 100% успеваемост в прогнозите си по време на Мондиал 2018. Преди мача на стадион „ Крестовски “ в Санкт Петербург глухото животно позна и изхода на дуелите сред Русия – Саудитска Арабия (5:0) и изненадващата победа на Иран над Мароко (1:0).

Очакваше се Бразилия да няма проблеми, само че съумя да пробие костариканския бетон едвам в продължението на мача. А „ селесао “ е оценен на 941 млн. евро от известния уебсайт „ Трансфермаркт “. Тимът е цели 24 пъти по-скъп от своя съперник. Коста Рика се котира на обща стойност 40 млн. евро. Цифрите обаче не могат да компенсират безсилието.

Преди дуела “селесао” бе в серия от три следващи мача без победа на международни шампионати – 1:7 от Германия и 0:3 от Холандия. Срещи от Мондиал 2014. Най-лошата серия датира в интервала 1974-1978 година. Тогава Бразилия нямаше триумф в четири поредни дуела.

Първото полувреме в Санкт Петербург беше извънредно едва. В него имаше едвам един прецизен изстрел на петкратен първенец на света. А първото състояние в мача бе за костариканците. Шут на Борхес обаче мина край вратата. Гол на Бразилия пък бе анулиран, заради засада.

След почивката селекционерът на „ селесао “ Тите опита да промени статуквото с включването на Дъглас Коста и Роберто Фирмино. Бразилия затвори Коста Рика в тяхната половина и ситуациите започнаха да се редуват. Удари на Неймар и Жезус бяха избавени от стража Кейлор Навас. Бразилия удари и греда. Уцели я Жезус. В 78-ата минута Неймар бе арестуван от Джанкарло Госалес. Реферът Бьорн Кайперс отсъди дузпа, само че откакто изгледа повтаряне на ВАР промени решението си.

Така се стигна до драмата в продължението на мача. С триумфа Бразилия направи сериозна крачка към класиране на осминафиналите в Русия.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР