Костадин Костадинов от Възраждане обвини телевизиите, че са отрязали от

...
Костадин Костадинов от Възраждане обвини телевизиите, че са отрязали от
Коментари Харесай

Костадинов: Брутална цензура! Жената, която спаси момичето в Приморско, е от Възраждане

Костадин Костадинов от " Възраждане " упрекна малките екрани, че са отрязали от предаването си партийната принадлежност на дамата, която е оказала първа помощ на момичето, ударено от гръмотевица в Приморско.

Ето какво написа той.

Вчера гръмотевица удари едно момиче в Приморско. Случайно наоколо е председателката на Възраждане в града, Снежанка Йорданова, която оказва незабавна помощ и прави сърдечен масаж в продължение на съвсем половин час. Спасява живота на младата жена, което незабавно я прави забавна за публицистите и през днешния ден Снежа доде изявление за една от националните малките екрани, Нова тв. В момента, в който изиска да каже, че като ръководител на Възраждане в общината ще сложи въпроса за неналичието на Бърза помощ в региона пред министъра на опазването на здравето, журналистката внезапно прекъсна изявлението с думите " дано не приказваме за политика ".

Няма да разясня бруталната цензура в малките екрани, тя не е от през вчерашния ден. Искам единствено един въпрос да задам - в случай че неналичието на коли за спешна помощ, съответна незабавна помощ и обичайно опазване на здравето не е въпрос на политика, то тогава на какво е? На религия? На шанс? На орис? Към кого да сложим въпроса, щом съгласно журналистката не трябва да се приказва за политика? Към Светия синод? Далай Лама? Или арменския поп? "

Снежана Йорданова, която има хотел в Поморие, е оказала първа помощ на ударената от гръмотевица 18-годишна столичанка Теодора. Момичето пострада през вчерашния ден следобяд до автогарата в града, а сега е в кома в отделението по реанимация в Бургас.

Видях мълния, чух гръм и разбрах, че някъде наоколо се разреди тази гръмотевица. След което, в идващия миг излязох пред входа на хотела и видях, че има случай. Чух, че млад мъж вика, момче, което търси помощ и взех решение, че съм наоколо и мога да отида да видя какво се е случило. Когато пристигнах, в първия миг зад колата, видях, че този младеж е в потрес, викаше за помощ и може ли някой да му помогне. Викаше, апелирам ви се, обадете се на телефон 112. Абсолютно не беше в положение да направи каквото и да било, тъй като беше ужасно уплашен, обезпокоен и шокиран. Молеше приятелката си да се разсъни, и в идващия миг, идвайки зад колата, т.е. към този момент пред нея, видях, че там лежи младо момиче, което е в безпомощно положение. Той молеше да се разсъни, мислеше, че е мъртва, напипах пулса й, пробвах дали има някакво минимално дишане и незабавно взех решение че би трябвало да й дам първа помощ, като й направя сърдечен масаж, описа пред Нова Тв Снежана.

Накарах го да стартира да ми оказва помощ, като я обдишва. Обясних му, че аз ще броя на глас високо, до момента в който върша сърдечния масаж, а той ще я обдишва. През това време известно количество храна се връщаше от хранопровода, трябваше да я почистваме да я обръщаме и в този миг усетих по какъв начин тя просто пое въздух и се възстановява в някаква степен дишането й. През цялото време ние сме правили сърдечен масаж и обдишване досега, в който пристигна колата за спешна помощ, а колата за спешна помощ се забави много. Тя пристигна след 20 минути от Царево, откакто туристка е подала сигнал, добави Снежана Йорданова.

Самата тя не е здравно лице, само че има сходни знания от занятията в учебно заведение. Преди време Снежана е избавила по същия метод със сърдечен масаж и татко си, който е получил инфаркт. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР