Косовският здравен министър Арменд Земай обяви на пресконференция днес, че

...
Косовският здравен министър Арменд Земай обяви на пресконференция днес, че
Коментари Харесай

Косово с нови ограничения

Косовският здравен министър Арменд Земай разгласи на конференция през днешния ден, че поради нараствания брой новозаразени с ковид държавното управление е решило да вкара нови ограничения срещу разпространяването на вируса, заяви косовската телевизия РТК.

Земай сподели, че ще бъде стеснен броят на чиновниците в държавни и локалните институции и в цялостен потенциал ще работят единствено здравните заведения и службите за сигурност. Хората с хронични болести и тези на възраст над 60 години ще преминат на отдалечен модел на работа.

На лицата над 65-годишна възраст е позволено да излизат от къщи единствено от 6 до 10 и от 16 до 19 часа, в останалото време могат да излизат единствено в случай че се постанова да отидат на доктор или в аптека. Занятията във всички държавни и частни университети ще се водят единствено отдалечено.

Търговските центрове и заведенията за хранене ще бъдат затворени от 21 до 5 часа. Земай сподели, че още не е взето решение за контрола на граничните пунктове.

Според данни от 30 октомври общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Косово е достигнал 19 328, а смъртните случаи са към този момент 678. Активните случаи сега са 3126.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР