Косовският портал Газета Експрес твърди, че президентът на Сърбия Александър

...
Косовският портал Газета Експрес твърди, че президентът на Сърбия Александър
Коментари Харесай

Косово готви нови забрани към Сърбия

Косовският портал " Газета Експрес " твърди, че президентът на Сърбия Александър Вучич има точна информация за оповестяване на три нови ограничения от страна на Прищина против Сърбия, съобщи БГНЕС.
Очаква се държавното управление на Косово доста скоро да вкара спомагателни ограничения против Сърбия като рестрикция против транспортни средства със сръбския регистрация, възбрана на артикули от задгранични компании, работещи в Сърбия, и непризнаване на непознати документи като документи за артикули.
Източници от портала на институциите в Косово потвърдиха, че първата мярка би била против транспортни средства от Сърбия, които влизат в Косово, както такива се ползват към косовските транспортни средства при влизане в Сърбия, т.е., ще подлежат на инспекция, когато влязат в Косово. Следващата мярка е че ще има възбрана върху артикули на международни марки, които не са били задължени до момента да заплащат налог в размер на 100%.
" Някои от най-големите марки ни осведомиха, че Косово ще спре доставките от заводите в Сърбия. Страната ще доставя от заводите в Македония, Унгария и други страни от Европейски Съюз ", твърди порталът.
Ръководителят на кабинета на премиера Авни Арифи не удостовери към този момент ограниченията, само че съобщи, че държавното управление на Косово има тактика, с цел да се опълчи на Сърбия, която " блокира Косово за влизане в организации ".
Премиерът Харадинай съобщи, че анулирането на митата ще пристигна, когато Сърбия признае Косово. Той даже заприказва за блокиране на сръбския динар.
Според сръбския президент Александър Вучич " лудостта " на Прищина е станала безгранична, и никой измежду интернационалната общественост не стопира тази полуда. " В момента някой придобива известност, което към този момент е до степен на безумство и го употребява за вътрешни цели. Това ме тревожи ", акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР