Косовската полиция съобщи за стрелба по полицейски патрул близо до

...
Косовската полиция съобщи за стрелба по полицейски патрул близо до
Коментари Харесай

Стрелба по косовски полицаи край границата със Сърбия

Косовската полиция заяви за пукотевица по полицейски патрул покрай границата със Сърбия, където има мощно етническо напрежение.

Напрежението в Косово стартира в неделя, когато локални сърби блокираха пътищата към гранични пунктове със Сърбия в символ на митинг против решението на косовското държавно управление от първи август да им се издава „ входно-изходен документ “, заменящ на територията на Косово персоналните им карти, издадени от Белград.

Също по този начин от първи август трябваше автомобилните регистрационни табели, издадени в Сърбия, да бъдат заменени с косовски. Властите в Косово отложиха използването на решението с един месец, а блокадите бяха вдигнати.

Етническите сърби са към 5 % от популацията на Косово, а етническите албанци са 90 %, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Произведени бяха минимум 10 изстрела, които попаднаха покрай полицейската лодка, само че никой не е ранен, показва косовската полицията в известие.

От полицията прецизираха, че патрулът им е бил обстрелван покрай град Зубин поток, когато полицейски чиновници са се опитвали да пуснат лодка в езерото Газивода, част от границата.

В опит да понижат напрежението сръбският президент Александър Вучич и косовският министър председател Албин Курти ще се срещнат в Брюксел на 18 август.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР