Косово запази шансове за класиране на Евро 2020, след като

...
Косово запази шансове за класиране на Евро 2020, след като
Коментари Харесай

Косово остана в играта след лесна победа над Черна гора

Косово резервира шансове за класиране на Евро 2020, откакто победи с 2:0 Черна гора в Прищина. Головете паднаха още преди почивката и бяха дело на Амир Рахмани и Ведат Мурики. Косоварите не престават да преследват второто място, доближавайки се единствено на точка зад Чехия. Черногорците пък се озоваха на дъното в групата, дружно с България.

През март двата отбора се срещнаха в Подгорица и тогава приключиха 1:1. Днес Черна гора излезе без капитана си Стефан Савич, който се контузи против нашите национали преди няколко дни. В състава се появиха четирима нови футболисти - Дарко Булатович, Александър Шчекич, небойша Косович и Стефан Мугоша. Косоварите не можеха да разчитат на санкции Бесар Халими, само че имаха в предни позиции звездите Милот Рашица и Ведат Мурики.

Домакините започнаха доста напористо и в 10-ата минута към този момент водеха в резултата. Берсант Селина центрира от корнер, а Амир Рахмани изпревари вратаря Даниел Петкович и прати топката в мрежата. Стражът на Черна гора пък се контузи и малко по-късно беше сменен от вратаря на Левски Милан Миятович.

Мурики и Рашица пропуснаха положителни положения в средата на полувремето, само че вторият гол по този начин или другояче не закъсня. В 34-ата минута косоварите проведоха бърза контра, при която Миятович избави първия удар на Мурики, само че при добавката таранът не сбърка - 2:0.
След почивката в игра за Черна гора влезе Фатош Бечирай, само че до него съвсем не доближиха подавания. В 68-ата минута Мурики уцели гледата с глава. В края домакините понижиха темпото, без непременно да търсят още попадения.

На 14 ноември косоварите гостуват на Чехия в мач, който може да реши ориста на второто място. Черногорците пък излизат против Англия на “Уембли”.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА ЕВРО 2020 8 кръг, понеделник 14 октомври  Косово 2:0краен резулат  Черна Гора
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР