Косопадът може да възникне по много причини, като стрес, неправилна ...

Косопадът може да възникне по много причини, като стрес, неправилна

Комбинация от масла при косопад

Косопадът може да възникне по доста аргументи, като стрес, неправилна диета, хормонални нарушавания, след прекарани вирусни инфекции и други. Консултацията с доктор експерт не трябва да се пропуща, с цел да може да се открият първопричините и да се назначи вярната терапия при косопад, в случай че е нужна такава.

Хубавото е, че има редица етерични масла, които могат да оказват помощ да понижим загубата на коса и да заздравим останалата. Вижте една ароматна композиция за мощна и красива

В стъклено шишенце или бурканче комбинирайте следните масла:
Масло от бергамот – 20 капки; Масло от иланг-иланг – 20 капки; Здравец – 10 капки; Масло от палмароза – 10 капки; Градински чай – 10 капки; Масло от кедрово дърво – 10 капки; Масло от мащерка – 5 капки; Розмариново масло – 5 капки.
Затворете буркана/шишето с капачка и разклатете добре, с цел да се свържат маслата. Оставете ги по този начин за няколко часа. Тази примес от масла е добре да се прибави към базово масло като зехтин, кокосово, масло от бадем, ший, с цел да не провокира дразнение върху скалпа.

В купичка сложете малко количество от базовото масло, което сте избрали. След това прибавете към него 15 капки от комбинацията. Разбъркайте добре и нанесете с леки масажни придвижвания в корените на косата. Масажирайте нежно кожата на скалпа. Оставете да работи за към час, с цел да се подхранят космените фоликули и измийте косата си с подобаващ шампоан.

Ако косата ви не е толкоз суха по принцип, с цел да се измият маслата добре разтъркайте шампоана в корените в началото без вода. След това може да я намокрите. Ако върху кожата на скалпа имате ранички, разранени пъпчици, не нанасяйте тази грижа, до момента в който не отминат, с цел да не получите раздразнения.

Източник: az-jenata.bg