Космонавтите на Роскосмос Олег Артемиев, който е и специален кореспондент

...
Космонавтите на Роскосмос Олег Артемиев, който е и специален кореспондент
Коментари Харесай

Руските астронавти излязоха в открития космос

Космонавтите на Роскосмос Олег Артемиев, който е и специфичен сътрудник на ТАСС, и Денис Матвеев отвориха изходния люк на модула " Поиск " на Международната галактическа станция (МКС) и започнаха извънкорабна активност по съветската стратегия, заяви съветската осведомителна организация.

По време на галактическата разходка, която се чака да продължи 6 часа и 46 минути, Артемиев и Матвеев би трябвало да инсталират лакътни камери за в допълнение наблюдаване на Европейската роботизирана ръка (ERA), да трансферират и свържат външния надзорен панел EMMI и да демонтират стартовите пръстени, с цел да олекотят ERA, съобщи Българска телеграфна агенция.

Олег Артемиев излиза за седми път в открития космос, а Матвеев - за трети. Скафандърът на Артемиев е " Орлан-МКС " с червени ленти, а на Матвеев - със сини.

Предишната галактическа разходка беше в нощта на 21 против 22 юли. Тогава Олег Артемиев и астронавтката на Европейската галактическа организация (ЕКА) Саманта Кристофорети прекараха в открития космос повече от седем часа.

На 17 ноември 2021 година ТАСС и Роскосмос подписаха меморандум за съдействие, съгласно който на МКС беше открит офис на организацията. Понастоящем го оглавява космонавтът Олег Артемиев. Първият специфичен сътрудник на ТАСС беше Александър Мисуркин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР