Космическият кораб Орион на НАСА навлезе вчера в далечна ретроградна

...
Космическият кораб Орион на НАСА навлезе вчера в далечна ретроградна
Коментари Харесай

Космическият кораб "Орион" на НАСА навлезе в далечна орбита около Луната

Космическият транспортен съд " Орион " на НАСА навлезе през вчерашния ден в далечна ретроградна орбита към Луната, на десетия ден от задачата " Артемис 1 " ( " Артемида 1 " ), заяви американската галактическа организация, представена от международните организации.

По време на пребиваването в тази лунна орбита контролерите на полета ще следят сериозни системи (на Орион) и ще правят инспекции, свързани със средата в дълбокия космос, разясни организацията в обява в блога си.

Тази нова капсула, която през идващите няколко години ще води астронавти на Луната и те ще бъдат първите, които ще се разхождат по нейната повърхнина след последната задача " Аполо " през 1972 г, в този момент се намира на над 64 000 км от Луната. На това разстояние на капсулата ще са нужни най-малко шест дни, с цел да измине половината орбита, преди да поеме по противоположният път към Земята, отбелязва Франс прес.

Целта на този първи безпилотен изпитателен полет на галактическия транспортен съд " Орион " е да потвърди, че пътуването с него е безвредно.

По проект капсулата би трябвало да се приводни в Тихия океан на 11 декември, по-късно повече от 25 дни полет.

От триумфа на тази задача зависи бъдещето на " Артемис 2 ", която ще обиколи Луната без да каца, и " Артемис 3 ", която ще бележи окончателното завръщане на хората на лунната повърхнина. Двете задачи са планувани надлежно за 2024 и 2025 година

Орбитата, на която се намира в този момент " Орион ", е ретроградна, тъй като корабът ще се движи в посока, противоположна на тази, в която Луната обикаля към Земята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР