Космически кораб на балон, който да се изкачва толкова високо

...
Космически кораб на балон, който да се изкачва толкова високо
Коментари Харесай

Извънземни приключения: Капсула с огромен балон изкачва туристи на ръба на Космоса?

Космически транспортен съд на балон, който да се изкачва толкоз високо в атмосферата, че да можете от него да видите кривината на Земята и тъмнината на галактическото пространството? Да, допустимо е. Срещу към 125 000 $.

Ако търсите незабравимо премеждие, изменящо живота, и в случай че разполагате с повече от 100 000 $, които възнамерявате да запазите, единствено до няколко години стартъпът Space Perspective ще може да ви даде новата и революционна услуга - странствуване с галактически транспортен съд на балон до космоса, написа Business Insider.

Компанията за галактически туризъм излезе наявe гръмотевично, обявявайки бизнес проект за планувани полети на девет души с галактическия си транспортен съд Neptune - капсула, заобиколена от огромни прозорци, в която има мини бар и даже е оборудвана със скрита тоалетна.

Космическият транспортен съд най-вероятно ще бъде изстрелян от Космическия център " Кенеди " на на НАСА, до момента в който не стартира да се вее от края на голям балон, цялостен с водороден газ.
 Снимка 484658
Източник:

След двучасово нанагорнище, капсулата ще доближи надморска височина от към 30 километра. А по-късно корабът ще завива над Атлантическия океан за още два часа.

На тази височина атмосферното налягане е към 1% от това на земята, което е на процедура вакуум. Това прави възможните полети на кораба доста забавни и за научните среди, тъй като посредством платформата ще могат да се правят разнообразни експеритменти, да вземем за пример прикачването на разнообразни материали и проучването им при излагане на галактическа среда и други.

Космическият транспортен съд Neptune също по този начин ще се извисява задоволително високо, с цел да може водачът и осемте пасажери на борда му да видят кривината на Земята и да се потопят в панорама, която до момента са имали опция да видят единствено няколкостотин космонавти. Полетите биха разрешили на хората да видят несравними звездни гледки, както и неповторим изгрев.

" Докато Neptune се плъзга по ръба на космоса, слънцето постепенно ще се издига над извития крак на Земята, разпръсквайки светлината си по цялата планета и осветявайки тънката, блестящо синя линия на нашата атмосфера ", написа в уеб страницата на Space Perspective.

А към Земята - галактическите туристи ще могат да видят " празното черно " на космоса, като по филмите.
 Колко ще коства най-евтиното странствуване в Космоса?
Колко ще коства най-евтиното странствуване в Космоса?

Разходките със скафандър ще останат единствено за най-богатите, най-малко в обозримо бъдеще

Въпреки че всичко това към момента не е действително, не коства доста, с цел да си го представим. Следователно скоро това премеждие в действителност може да се трансформира във факт.

Причината да мечтаем аз сходна извънземна разходка се крие в изпълнителните шефове и съучредители на стартъпа Джейн Пойнтер и Табер Маккалъм - двойка, която има дълготраен опит в изстрелването както на хора, по този начин и на огромни и товари високо над планетата благодарение на великански балони. Идеята им не е нова, само че пред реализирането й до момента е имало по-скоро бизнес спорове, в сравнение с непреодолими софтуерни трудности.

Двойката рестартира концепцията си с нов метод, местонахождение и компания - Space Perspective. Визионерите в последна сметка убедиха вложителите от Space Ventures да вложат задоволително пари за финансирането на личен състав от 15 души през по-голямата част от 2021 година, уточни Пойнтер. Тя отхвърля да разяснява в числа финансовото естество на инвестицията. Първата огромна цел е финансирането да бъде употребявано за реализирането на първия тестов полет на прототипа на Нептун.
 Снимка 484657
Източник:

Бизнес за половин милиард $

Първият развъртян тестов полет на Space Perspective е плануван за първото тримесечие на 2021 година. Ако всичко върви по проект, екипът ще сътвори първообраз на Neptun в цялостен размер, който обаче ще тежи по-малко. По време на теста манекенът на на борда на галактическия транспортен съд ще се изстреля на близо 30 километра в атмосферата. Изкачването ще бъде със скорост от към 19 километра в час, което ще отнеме към два часа. Капсулата ще плава още към два часа на тази височина, преди да стартира да се спуска.

След това прототипът ще бъде възобновен след неговото приземяване в Атлантическия океан, на към 200 благи от брега на нос Канаверал, Флорида.

Данните от теста ще оказват помощ на компанията да се насочи към тестови полети с екипаж до 2023 година. Капсулите ще имат и спешен парашут, с който да се върнат на земята при положение, че балонът се спука.

Пойнтер има вяра, че Space Perspective е на към четири години от първите търговски полети, само че съобщи, че компанията ще одобри първите си клиенти, " когато тя е добра и подготвена за това ".

" Стратегическият ни проект планува нещо от порядъка на 500 полета годишно в границите на няколко години след първите интервенции ", сподели Пойнтер.

С цел от 500 полета и осем пасажери на полет, годишните доходи в цялостен мащаб могат да варират сред 400 и 500 милиона $. И това не включва никакви спомагателни натоварвания за спомагателни проучвания, които могат да бъдат прикрепени към външната част на галактическия транспортен съд.
 SpaceX и Axiom може да отведат туристи до МКС още следващата година
SpaceX и Axiom може да отведат туристи до МКС още следващата година

Двете компании подписаха сделка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР