Космическата станция Хаябуса-2 спусна контейнера MINERVA-Ⅱ1 върху повърхността на астероида

...
Космическата станция Хаябуса-2 спусна контейнера MINERVA-Ⅱ1 върху повърхността на астероида
Коментари Харесай

Хаябуса-2 пристъпи към спускането на MINERVA-Ⅱ1 върху астероида Рюгу

Космическата станция Хаябуса-2 спусна контейнера MINERVA-Ⅱ1 върху повърхността на метеорита Рюгу. Модулите сполучливо се отделиха от орбиталния уред при височина 55 метра. Сега се чака потвърждението за сполучливото кацане.

Автоматичната галактическа станция Хаябуса-2 бе изведена в космоса през месец декември 2014 година. Целта е да се доставят мостри от грунта на метеорита 162173 Ryugu. Космическият уред сполучливо долетя до метеорита на 27 юни и влезе в постоянна 20-километрова орбита към него. През идващите 18 месеца сондата ще изследва Рюгу от орбита и ще спусне на повърхността и модула MASCOT (Mobile Asteroid Surface Scout). Този модул разполага със спектрометър, магнитометър, радиометър и камера. Пробите ще бъдат взети посредством изстрелването на устройството SCI (Small Carry-on Impactor), формирано от меден снаряд с взривно вещество. След вземането на пробите от грунта на Рюгу, сондата ще се насочи назад на Земята и би трябвало да дойде към 2020 година.



Всеки миг се чака потвърждението за сполучливо кацналите роувъри Rover-1A и 1B с шестоъгълна форма с размер 18 сантиметра и маса 1,1 кг всеки от тях. Те би трябвало да изпратят стерео изображения от повърхността на метеорита.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР