Космическата мисия ''Чандраян-2, която Индия стартира по-рано днес от космодрум

...
Космическата мисия ''Чандраян-2, която Индия стартира по-рано днес от космодрум
Коментари Харесай

„Лунната колесница“ ще изследва повърхността на Южния полюс на естествения спътник на Земята

Космическата задача ''Чандраян-2 ", която Индия започва по-рано през днешния ден от космодрум в Бенгалския залив , за пръв път в историята ще изследва повърхността на Южния полюс на естествения сателит на Земята , заяви ТАСС. Това се споделя в известие на индийския министър председател Нарендра Моди в Twitter.

 БГНЕС
" Чандраян-2 " е неповторима, тъй като въпросната станция ще изследва непроучваната до момента повърхнина на Южния полюс на Луната. Мисията ще даде нови познания за Луната ", е написал министър председателят. Той също така е уверен, че " Чандраян-2 " ще притегли индийската юноша към региона на науката и нововъведенията .

Here's a view of the majestic lift-off of -M1 carrying
— ISRO (@isro) Станцията се състои от орбитален модул, спускаем модул и дребен луноход. В сходство с плана на Индийската организация за галактически проучвания спускаемият модул би трябвало да кацне в региона на Южния полюс на Луната, който до момента не е бил проучен.
Masters of Rocket Science at work in ISRO. May the best be with them. -Sg
— Sadhguru (@SadhguruJV) Планирано е 27-килограмовият луноход " Прагиян " , който ще се зарежда с сила чрез слънчеви акумулатори, да действа минимум един лунен ден , равняващ се на 14 земни денонощия.
 БГНЕС
При това орбиталният модул ще работи към година в орбита към естествения сателит на Земята.-->

-M1 successfully injects spacecraft into Earth Orbit
Here's the view of separation
— ISRO (@isro) " Чандраян-2 " ще продължи индийската лунна стратегия, която стартира апаратът " Чандраян-1 ", отправил се към Луната през 2008 година
 
successfully launches rover mission to Moon’s South Pole
— RT (@RT_com)
" Чандраян-1 " обаче бе орбитална станция, до момента в който задачата " Чандраян-2 " е по-сложен план, който цели Индия да стане четвъртата страна, осъществила меко кацане на естествения сателит на Земята след Съединени американски щати, Русия и Китай.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР