Космическата капсула на се отдели от Международната космическа станция и

...
Космическата капсула на се отдели от Международната космическа станция и
Коментари Харесай

Капсулата на SpaceX потегли към Земята с четирима астронавти

Космическата капсула на се отдели от Международната галактическа станция и потегли към Земята с четирима астронавти на борда, като се планува да се приводни през тъмната част на денонощието, съобщи АП. Това ще бъде първото среднощно приводняване на американски галактически транспортен съд след завръщането от Луната на " Аполо 8 " през 1968 година, напомня.
Астронавтите от НАСА Майк Хопкинс, Виктор Глоувър и Шенън Уокър и японецът Соичи Ногучи са на път към дома със същата капсула Dragon, която ги транспортира до МКС през ноември м.г. Сега те ще пътуват към шест часа и половина. Очаква се капсулата да навлезе във водите на Мексиканския залив край Панама сити, Флорида, към 3 часа след среднощ. Въпреки ранния час Бреговата защита е изпратила в региона спомагателни патрули, които да отстраняват възможни среднощни наблюдаващи. Приводняването на капсулата от първия пилотиран полет на SpaceX през предишното лято стана в наличието на нежелани зяпачи с плавателни съдове, което сътвори опасности за сигурността.
 Отложиха полет на SpaceX до МКС поради неприятно време Отложиха полет на SpaceX до МКС поради неприятно време
Пилотирана задача на SpaceX до Международната галактическа станция е отсрочена с един ден заради опасения за времето, заяви НАСА в сряда....
Екипът на командира Хопкинс излезе в орбита на 15 ноември след старт от галактическия център " Кенеди " на НАСА. Екипът, който ги смени на борда на МКС, дойде преди седмица с капсула Dragon - същата, с която бе сбъднат първият пилотиран полет на SpaceX, почнал предходната пролет. По проект Хопкинс, Глоувър, Уокър и Ногучи трябваше към този момент да са се завърнали, само че мощните ветрове в планувания за приводняване регион отложиха това. Компанията SpaceX и НАСА взеха решение, че най-благоприятно ще бъде времето в неделя преди зазоряване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР