Кошмарен инцидент претърпя един от най-талантливите български биатлонисти Благой Тодев.

...
Кошмарен инцидент претърпя един от най-талантливите български биатлонисти Благой Тодев.
Коментари Харесай

Ужасяващ инцидент с наш национал, преживял е след жесток сблъсък. Oткаран е по спешност във ВМА

Кошмарен случай претърпя един от най-талантливите български биатлонисти Благой Тодев.
21-годишният европейски отличник и международен вицешампион за младежи от предходната година е с фрактури на челюстта и носа, два счупени зъба и навехната китка след отблъскващ конфликт с различен играч по време на държавното състезание на Белмекен, осведоми „ Телеграф “.
Поради неналичието на сняг трасето е било тясно, а биатлонистите се разминавали по него. На една от височините Тодев е подхванал изпреварване, само че в този миг в противоположна посока се е спускал играч, чиято пушка се е забила в лицето му.
След случая 21-годишният банскалия незабавно е откаран с кола за спешна помощ в най-близката болница във Велинград, откъдето са го пренасочили в Пловдив.
Травмите на Благой обаче са били много съществени и се е наложило превозването му във ВМА, където през вчерашния ден претърпя интервенция на носа. Ще му бъдат направени хирургически интервенции също по този начин на челюстта и зъбите.
“Наложи се да се прави надпреварата въз основата на Белмекен, където само имаше сняг. Там трасето не е общоприетоо. Може би е повлияло за случая, само че най-много това беше неприятно стичане на събитията. Можеше да се случи и на друго място “, разяснява пред изданието генералният секретар на федерацията по биатлон Борислав Панков.
Сезонът се оказа много сложен за Тодев, който първоначално се възстановяваше от травма, а по-късно се и разболя. Въпреки това той завоюва сребърен орден в самостоятелната дисциплинираност на 15 км на европейското състезание за младежи в Латвия.
„ През този сезон той сподели, че се развива. Не можаха всички условия да се случат по този начин, както през предходната година, само че се видя, че е конкурентоспособен на най-хубавите и в множеството стартове победи международните първенци за младежи, а и европейския също. Видя се и на европейското, че умерено влиза в медалите. При мъжете сподели доста постоянен първи пост в щафетите за Световната купа. Изобщо това беше най-стабилният му стрелкови сезон, откогато се състезава “, заключи Панков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР