Корветите от клас Брауншвайг ще се сдобият с най-модерно оборудванеВоенните

...
Корветите от клас Брауншвайг ще се сдобият с най-модерно оборудванеВоенните
Коментари Харесай

Лазерно оръжие подсилва немските ракетни кораби

Корветите от клас Брауншвайг ще се снабдят с най-модерно съоръжение

Военните кораби се модернизират с точни и бързи лазерни оръжия (снимка: CCO Public Domain)

Германските военни възнамеряват да внедрят лазерно оръжие в ракетни те си корвети K130 , клас Брауншвайг , заяви Naval News. Това са кораби с водоизместимост 18 400 тона и дължина 90 метра, с екипаж от 65 души.

В момента корветите са въоръжени с противовъздушни и противокорабни ракети, две торпедни системи, две 27-мм противовъздушни оръдия с дистанционно управление и една 76-мм пушка. Лазерна апаратура – една или няколко – ще добавят въоръжението на военния транспортен съд с обхват от 4000 морски благи.
още по тематиката
Разработката на лазерна апаратура за военните кораби към момента не е оповестена обществено. Според неофициалните информации, две компании имат за задача да основат първообраз и да извършат полеви проби – Rheinmetall и MBDA Deutschland.

Проектът ще стане насочна точка за Германия при внедряване на лазерно оръжие в армията за всички военни приложения: по море, във въздуха и на сушата. В момента немският флот оперира пет корвети от клас Брауншвайг, а още пет ще бъдат построени и пуснати в употреба до 2025 година

Лазерните оръжия към този момент не са научна фантастика, макар че към момента има доста проблеми с използването им. Най-слабото им място са силовите системи, чиято сила не е задоволителна за поразяване на солидни цели. Но може да се стартира и с удари по по-малки цели.

Така да вземем за пример, лазерните оръжия са подобаващи за поразяване на леки и пъргави противников дронове, което е скъпо и рисково при потребление на зенитни ракети. Изстрелът с лазер няма да аргументи вреди на външни цели, които съпътстват естествените детонации, и ще бъде извънредно прецизен и бърз – със скоростта на светлината във въздуха.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР