Корупционната среда в условията на втори исторически компромис. Темата коментира

...
Корупционната среда в условията на втори исторически компромис. Темата коментира
Коментари Харесай

Паунова по Дарик: ГЕРБ и ДПС създадоха един неуправляем човек, който знае всичките им тайни

Корупционната среда в изискванията на втори " исторически компромис ". Темата разяснява журналистът Полина Паунова в предаването " Дребният шрифт " по Дарик радио.

" Аз ще разделя протичащото се на няколко части. Първото иосновно парчее такава смяна освен на Конституцията, а и на устройствените закони, които да гарантиратнезависимост на съда. Това наподобява като едниственото съображение за битие на този кабинет, другояче той няма заварка. Трудоустрояването на някакви хора не може да бъде съображение за битие на власт. В моментаБългария не се намира в положение, в което просто й е нужноправителство ", съобщи Паунова.

" Що се насае до " Продължаваме промяната-Демократична България ", тези обединения не могат да споделят, че ръководят, с цел да пазят Блъгария от руснаците. Те би трябвало да ръководят, с цел да осъществят своите цели. Спрат ли да преследват това, те се отхвърлят от личните си поръчки ", сподели тя.

" Това конституционно болшинство е доста значително, тъй като със120 народни представители тази работа не става. Задължително е привличането най-малко на Движение за права и свободи. С тяхе най-лесно, тъй като имат нужния брой гласове. Гешев размахва делото " Барселонагейт ", а ГЕРБ и ДПСса много притиснати от това знамение, което те сътвориха. Те сътвориха един неуправляем човек, на който повериха всичките си секрети, с цел да ги вардии те да седят на власт. И в този момент, когато той е решен да брани поста си,е решен да разкрие тези секрети ", съобщи Паунова.

" Ние не можем да се доверим на Гешев към този момент като основен прокурор, само че би трябвало да имаме поради и че той знае много. Онези хора, от които зависи правосъдната промяна, също знаят това, по тази причина те би трябвало да бъдат притиснати. Начинът е да се избере основен прокурор честно. Реформата на правосъдната власт е целенасочен и умишлен отвод от нерагламентирани права ", добави тя.

" Не можем да откажем на никого правото да осъзнава неща и да се промени. Защото, в случай че го откажем, това значи,че безусловно отхвърляме да имаме напредък. Аз не съм оптимист. Аз съм уверена, че те (бел. ред ГЕРБ и ДПС) ще се опитат да продължат да въздействат по метода, по който са го правили до момента. Те ще се пробват да изнудват членове на Висш съдебен съвет. Въпросът е, че в случай че се прокарат промени в Конституцията, които да подсигуряват,че съдътще взема решение кариерните си въпроси без мешателството на прокуратурата, в случай че се бетонира или най-малко подсигурява независимостта на съда, то тогава хора, които са там, ще работят малко по-свободно ", счита тя.

" Парламентътмногобързо би трябвало да образува комисия, която да прегледа настояването за имунитета на народните представители. На първо място би трябвало да се стартира с този на Борисов. Тук става дума за доста тежко закононарушение. Обвинението е в пране на пари. Когато има огромна рецесия в страната, би трябвало всичко да се връща в основите - основите са Народното събрание. Депутати би трябвало да прегледат доказателствата, изпратени от прокуратурата, и да преценяват по кое време да бъде свален имунитетът на Борисов. Не дали, а по кое време!Случаят " Барселонагейт " би трябвало да бъде прегледан, не би трябвало да остава по този начин и Народното събрание би трябвало да поеме отговорност за това. Никой не чака от Бойко Борисовда се откаже от имунитета си, до момента в който Гешев е на чело на прокуратурата, тъй като това може да бъде обсъждано като възмездие, само че сега, в който Иван Гешевслезе от този пост, този имунитет би трябвало завчас да падне. Ако се случи по този начин Гешев да се задържи на поста си, тогава към този момент правителствототрябва да реши кои доказателства натежават повече ", заключи Паунова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР