Корупционен скандал разтърси върховете на ГДБОП и се превърна в

...
Корупционен скандал разтърси върховете на ГДБОП и се превърна в
Коментари Харесай

Защо добрите ченгета минават от тъмната страна?

Корупционен скандал раздруса върховете на ГДБОП и се трансформира в причина за оставката на нейния шеф Ивайло Спиридонов, както и на зам. основния секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев.
Шефът на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП е задържан Главният прокурор разгласи, че той и още двама чиновници са осъществявали чадър върху активността на ОПГ за разпространяване на опиати
Задържани са Цветан Панков – началник на битката с наркотрафика в ГДБОП, Кирил Ванков от същия отдел и още един полицейски чиновник. Арестът е станал незабавно след получен рушвет – четирицифрена сума белязани банкноти. Полицаите се проверяват за чадър над групи за наркоазпространение против рушвети.
Шефът на ГДБОП подаде оставка, освободиха от служба гл. комисар Георги Арабаджиев Премиерът Борисов изиска от вътрешния министър двамата да бъдат освободени
Задържаният шеф е дълготраен служител на реда с добра известност, споделиха за bTV източници от Министерство на вътрешните работи. Преди половин година комисар Панков беше награден от испанския дипломат с медал " бял кръст " за принос към битката с наркотрафика. Групата за чадъри над наркодилъри обаче е работила дълго време във и отвън страната, сподели основният прокурор Иван Гешев.
Оставки по върховете на Министерство на вътрешните работи след ареста на шефа на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП (ОБЗОР) С постовете си се разделиха заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев и шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов
„ Нямаме повече време за провали. Това което виждаме са метастзатие, рак е не е вирус. Корупцията е проникнала на доста високи етажи. Обещството е изтощено от провали. Това ни демонстрира, че нещата не са от през днешния ден, да забележим какво ще се роди от всичко това “, разяснява в предаването „ Тази неделя “ психологът Пламен Димитров.

По думите му никой у нас и по света не е застрахован от това да се подаде на изкушението и е доста значимо да има социална зоркост.

В България обаче виждаме синдром на добита институционална непълнота, счита психологът.

Според него са ни нужни нови водачи и нови политики.

Вижте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР