Корпорацията Micron Technology съобщи за завършването на разработката на първите

...
Корпорацията Micron Technology съобщи за завършването на разработката на първите
Коментари Харесай

Micron са готови за началото на масовото производство на GDDR6 памет

Корпорацията Micron Technology заяви за завършването на създаването на първите си чипове памет GDDR6 , работещи на скорост от 12 Gbit/s и 14 Gbit/s. С други думи, инженерите на чипмейкъра към този момент са завършили огромна част от работата си по видео-RAM паметта от ново потомство и към този момент могат да стартират всеобщото произвеждане, както и създаването на по-бързите чипове. При това, както означават представители на Micron, сдружението не чака да приключи посочените стадии за създаване в толкоз бързи периоди.

Масовото произвеждане на GDDR6 чиповете , както беше планувано по-рано, стартира през първата половина на идната година. Към момента, индустриалните линии стартират да бълват пробни мостри на 8-гигабитовите чипове, функциониращи на скорости от 12, 13 и 14 Gbit/s. В същото време, чиновниците на Micron се приготвят да стартират работа по по-бързите GDDR6 чипове, способни да работят при скорости до 16 Gbit/s. При създаването им, корпорацията има намерение да употребява опита си в основаването на високоскоростни GDDR5X памети.

Що се отнася до от дълго време познатия GDDR5, употребен в по-голяма част от графичните адаптери, то той е прекомерно рано да бъде изтеглен от пазара. Неотдавна, Micron стартира да създава 8-гигабайтови GDDR5 чипове, употребявайки усъвършенствания 1X-нм софтуерен развой, като има намерение да продължи да развива личната си гама чипове от този вид.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР