Корпорацията Micron Technology официално обяви започването на серийното производство на

...
Корпорацията Micron Technology официално обяви започването на серийното производство на
Коментари Харесай

Micron започна серийното производство на GDDR6 памети

Корпорацията Micron Technology публично разгласи започването на серийното произвеждане на GDDR6 памети.
Micron е третият подред производител, който е подготвен да предложи 8 Gb (1 GB) чипове, предопределени за потребление в графичните карти, в мрежовите и автомобилните решения.

Най-бързите GDDR6 чипове в портфолиото на Micron са адресирани до производителите на видеокарти. Новите памети могат да работят при скорости 12 и 14 Gb/s при напрежение 1,35 V. Според производителя, те обезпечават пропускателна дарба до 48 и 56 GB/s на чип.



За да покаже образно преимуществата на GDDR6 пред GDDR5 и GDDR5X (произвеждат се единствено от Micron), чипмейкърът показа таблица с индикаторите за пропускателната дарба. Показани са параметрите при потреблението на 192, 256 и 384-битова шина. Така да вземем за пример, видеокарта с 384-битов интерфейс доближава пропускателна дарба 672 GB/s. А това е повече от Nvidia Titan V (653 GB/s), оборудвана с HBM2 чипове.



Micron Technology към този момент стартира тестванията на 16 Gb (2 GB) GDDR6 чипове. Компанията има намерение напълно скоро да показа на пазара артикули, работещи със скорост 16 Gb/s. Освен това, в лабораториите на производителя се тестват GDDR6 клокнати мостри, които могат да работят със скорост до 20 Gb.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР