Корпорацията Майкрософт съобщи, че ще предлага услугата си за защита

...
Корпорацията Майкрософт съобщи, че ще предлага услугата си за защита
Коментари Харесай

Майкрософт разширява услугите си срещу политически мотивирани кибератаки

Корпорацията Майкрософт заяви, че ще предлага услугата си за отбрана против хакери "Акаунт гард " на още 12 пазара в Европа, в това число Германия, Франция и Испания, с цел да отстрани пропуските в сигурността и да защищити клиентите си в политическото пространство от хакери, съобщи Ройтерс.

Майкрософт наскоро е засякъл офанзиви, осъществени сред септември и декември 2018 година и ориентирани против чиновници на немския Съвет за външните връзки, европейски офиси на института Аспен и на Германския фонд Маршал, заяви компанията в блог.

Атаките са били ориентирани против 104 акаунта на чиновници, намиращи се в Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия. Смята се, че офанзивите са идвали от група, наречена Strontium (Стронций).

Услугата "Акаунт гард " ще се предлага също по този начин в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия.

С наближаването на доста значимите избори за Европейски парламент през май немски чиновници се пробват да подобрят киберсигурността, откакто сериозното източване на данни, осъществено от 20-годишен студент, сподели уязвимостта на най-голямата европейска стопанска система, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР