Корпоративните печалби в САЩ отчитат значително възстановяване през третото тримесечие,

Корпоративните печалби в САЩ отчитат значително възстановяване през третото тримесечие, ...

Корпоративните печалби в САЩ нарастват с 27,1% през третото тримесечие.


Корпоративните печалби в САЩ отчитат значително възстановяване през третото тримесечие, след като блокадите бяха премахнати, а търсенето се ускори след предизвикания от коронавируса дълбок спад през първата половина на годината, съобщава Bloomberg. Още по темата

Първата правителствена прогноза за печалбите на бизнеса за периода показва рекордно увеличение в размер на 495,3 млрд. долара на годишна база, или 27,1% ръст, става ясно от доклад на Министерството на търговията с фокус върху брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Положителните резултати са предшествани от 10,3-процентния спад на корпоративните печалби в периода април-юни и спада от 12% през първото тримесечие, най-дълбокият от края на 2008 г.

Данните очертават както мащаба, така и скоростта на удара на пандемията върху американския бизнес по-рано тази година, както и начина, по който положението на компаниите се промени поради нарастващото търсене през третото тримесечие.

Подобрението при печалбите помага да се обясни борсовото рали от сесията във вторник (24 ноември), при което Dow Jones Industrial Average затвори с над 30 000 пункта.

Икономиката се разраства с непроменен 33,1-процентен годишен темп от юли до септември, става ясно от данните.

Докладът също така показва за първи път, че брутният национален доход, който измерва всички приходи, получени от производството на стоки и услуги, се е увеличил на годишна база с 25,5% през третото тримесечие след рекордния спад от 32,6% през предходните три месеца.

Източник: investor.bg