Коронавирусните ваксини показват изход от пандемията, тъй като могат да

...
Коронавирусните ваксини показват изход от пандемията, тъй като могат да
Коментари Харесай

Меркел: Германия ще ваксинира всичките си граждани до края на лятото

Коронавирусните ваксини демонстрират излаз от пандемията, защото могат да бъдат приспособени за нови разновидности на вируса, като Германия би трябвало да може да имунизира всичките си жители до края на лятото, съобщи на конференция в четвъртък немският канцлер, оповестява Ройтерс.
Тя уточни, че немското държавно управление ще направи всичко, с цел да отбрани веригите за доставка на, даже в случай че не може да управлява самото производството, добавяйки, че през третото тримесечие страната би трябвало да има задоволително остатък от ваксини, с цел да даде част от нея на други.
" До края на лятото ще предложим имунизация на всеки немец ", сподели канцлерът на Германия.
Меркел добави, че до момента в който новите разновидности на ковид са съществена причина за безпокойствие, новоразработените ваксини могат да бъдат относително бързо приспособени, с цел да предпазят хората от сходни разновидности.
Канцлерът отбрани и решението за удължение на локдаунда в Германия с две седмици доникъде на февруари, като съобщи, че е належащо да се забави новия и по-агресивен вид на ковид.
Меркел и държавните водачи се споразумяха във вторник да продължат съществуващия локдаун, при който остават затворени учебните заведения, заведенията за хранене и всички несъществени предприятия до 14 февруари.
Ангела Меркел уточни, че до момента в който рестриктивните мерки демонстрират резултати под формата на по-малко нови инфекции, би било неточност да се облекчат рестриктивните мерки, защото към този момент е била разпозната в Германия.
Тя също по този начин означи, че броят на смъртните случаи е " шокиращо висок ".
 Меркел: Германия навлиза в тежка фаза на пандемията Меркел: Германия навлиза в тежка фаза на пандемията
Германия навлиза в тежка фаза на пандемията - има позитивни аспекти, само че разновидността на ковид съставлява сериозна опасност. Това...
Германия, която е блокирана от началото на ноември, заяви за повече от 1000 смъртни случая и повече от 20 000 нови инфекции в четвъртък. Най-новите данни за в страната демонстрират наклонност към понижаване на новите случаи, макар че броят на ежедневните смъртни случаи е приблизително към 850.
" Усилията ни са изправени пред опасност и тази опасност е по-ясна в този момент, в сравнение с при започване на годината и това е разновидността на вируса ", сподели Меркел. " Констатациите демонстрират, че мутиралият вирус е доста по-заразен от този, който имаме от една година и това е главната причина за агресивното повишаване на инфекциите в Англия и Ирландия ".
Меркел обаче сподели, че вирусната разновидност към момента не е преобладаваща в Германия и че единствено внимателният метод може да предотврати нападателно повишаване на ежедневните нови инфекции, породени от новия вид, разпознат за първи път в Англия.
" Тази разновидност е разпозната в Германия, само че тя не е преобладаваща, най-малко още не ", сподели Меркел. " И въпреки всичко би трябвало да приемем опасността от тази разновидност доста съществено. Трябва да забавим разпространяването на тази разновидност допустимо най-вече ".
Тя добави: " Не можем да чакаме тази опасност да ни удари, което значи нападателно повишаване на инфекциите, което би било прекомерно късно, с цел да се предотврати трета вълна от пандемията. Все още можем да предотвратим това. Все още имаме известно време ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР