Коронавирусната криза изкара на показ нелицеприятни истини и скрити проблеми

...
Коронавирусната криза изкара на показ нелицеприятни истини и скрити проблеми
Коментари Харесай

Треньор по футбол препоръча на играчите си да изоставят социалните мрежи

Коронавирусната рецесия изкара на показ нелицеприятни истини и скрити проблеми в редица браншове. Един от тях без подозрение е футбола. Футболни срещи не престават да се играят, само че стадионите са празни и играчите не могат да чуват виковете на поддръжка от страна на ентусиастите. Най-вече на тези от тях, които са пристигнали да окуражават своите любимци. Вместо това, те са очевидци на език на омразата онлайн. Това и предизвика неотдавна, някогашният футболист на лондонския „Арсенал“ и френския народен тим Тиери Анри да разгласи публично, че приключва присъединяване си в обществените мрежи. Действието на Анри е в символ на митинг от негова страна против обществените платформи, поради това, че те не подхващат стъпки против анонимни консуматори, които упражняват устен тормоз и насочат расистки обиди към другите консуматори на мрежите. Според прочут треньор и други футболисти би трябвало да последват образеца на Анри.

Става дума за Гарет Саутгейт, треньор на националния футболен тим на Англия, който счита, че е добре и неговите футболисти да последват образеца на някогашния „топчия“. Саутгейт обаче не има намерение да постанова възбрана за потреблението им по време на европейското състезание, което ще се организира това лято.

„Това е нещо, над което е добре да се замислят всички играчи и всички известни хора, които са обект на сходен жанр отрицателни реакции“, споделя Саутгейт, представен от „Ройтерс“. „И не става дума единствено за известните хора, а приказваме и за деца, които могат да станат обекти на сходно отношение. Това е нещо, за което е добре да помислят всички: желаете ли да се поставяте сами в сходна обстановка?“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР