Коронавирусът търси начин да заобиколи имунитета ни и вероятно ще

...
Коронавирусът търси начин да заобиколи имунитета ни и вероятно ще
Коментари Харесай

Цитат на деня: Борбата с коронавируса е война, ние имаме ваксина, а вирусът - нови варианти

Коронавирусът търси метод да заобиколи имунитета ни и евентуално ще се появяват нови варианти. Това е война. Ние имаме няколко съществени оръжия - стерилизация, ограничения, най-много имунизацията, а вирусът ще вади нови разновидности.

Това сподели пред " Нова телевизия " основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Той изясни, че българските здравни управляващи деликатно наблюдават какво се случва в страни като Англия и Нидерландия, където Омикрон разновидността към този момент се популяризира всеобщо.

" На среща преди дни специалисти описаха обстановката по този начин: " В момента не сме във вълна, сега сме в цунами ". Нарастването в Западна Европа е извънредно внезапно, броят на засегнатите от вируса е доста огромен, само че тежестта не е толкоз огромна. Колкото сме по-подготвени, толкоз по-леко ще мине при нас вълната. Проблемът е, че ние не сме ", добави Кунчев.

Той напомни, че случаи на новия вид към този момент са регистрирани в прилежащите Румъния и Гърция. Въпрос на време било да пристигна и в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР