Коронавирусът ще показва нарастваща тенденция към разпространение до средата на

...
Коронавирусът ще показва нарастваща тенденция към разпространение до средата на
Коментари Харесай

Гърция очаква пик на коронавируса през февруари

Коронавирусът ще демонстрира възходяща наклонност към разпространяване доникъде на февруари, съгласно епидемиологичните модели, създадени от проф. Димостенис Саригианис, водещ откривател в региона на околната среда и санитарното инженерство в Университета Аристотел в Солун и екип на Института за съвременни проучвания в Павия, Италия, съобщи е-Katimerini.com.

„ Очакваме удвояване на броя на записаните случаи по отношение на броя, който имаме сега. В най-лошия случай ще достигнем до 15 000-16 000 случая. Колко огромно ще бъде нарастването ще зависи от това какъв брой бързо единият или другият вариант господства, защото сега сме във фаза на конкуренция сред другите разновидности “, разяснява проф. Саригианис.

По думите му, макар, че новите разновидности са по-заразни, обстановката е изцяло управляема с помощта на имунизациите, по-добрата отбрана и опциите за дейно лекуване на Коронавирус с по-добри медикаменти.

Гърция беше една от страните в Европейски Съюз, която вкара условие за негативен Коронавирус тест за всички идващи от Китай. Освен нея същата мярка взеха Нидерландия, Швеция, Германия, Франция и Испания.

Франция към този момент заяви, че удължава периода на това условие с още 15 дни. Мярката трябваше да изтече на 31 януари, само че тя ще е в действие до 15 февруари.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР