Коронавирусът протича бавно и усложненията настъпват по-късно – някъде към

...
Коронавирусът протича бавно и усложненията настъпват по-късно – някъде към
Коментари Харесай

Д-р Гинка Делиева: При третата вълна на COVID-19 има по-тежки пациенти

Коронавирусът протича постепенно и затрудненията настъпват по-късно – някъде към втората или третата седмица след началото на болестта. Сега при третата вълна всякога има все по-тежки и по-тежки пациенти, изясни доктор Гинка Делиева от Катедрата по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия.

В момента се следи плато, а при нас занапред идват по-тежките случаи, изясни тя.

Ходът на това заболяване е непредвидим. За една година видяхме много случаи на непредсказуем излаз, което дава съображение за боязън и тревога, до момента в който не се разбере на къде отиват нещата, сподели още доктор Гинка Делиева.

Самата тя и брачният партньор й също са преболедували COVID-19, синът им също, само че преди тях. След като я изписват от болничното заведение и е в карантина взема решение да работи – съветва пациентите си онлайн.

„ Стана несъзнателно, обстановката го наложи и аз взех решение, че мога да оказвам помощ “, означи тя.

„ Доста боязън се насади в хората и доста постоянно този боязън е безпочвен. Повече са терзанията, в сравнение с действителните проблеми, които имат пациентите. Необходима е прецизна преценка на положението, на нуждата от лекуване. Пациентите би трябвало да имат доверие на лекаря, с който поддържат връзка, с цел да може лекуването да върви “, уточни доктор Делиева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР