Коронавирусът породи прецедент на фестивала в Сан Ремо, съобщава агенция

...
Коронавирусът породи прецедент на фестивала в Сан Ремо, съобщава агенция
Коментари Харесай

Коронавирусът породи прецедент на фестивала в Сан Ремо

Коронавирусът породи казус на фестивала в Сан Ремо, оповестява организация АНСА. За първи път участник в борбата за огромната премия бе позволен да не пее онлайн, а да взе участие в състезанието с видеозапис. До този компромисен вид се стигна, откакто стана ясно, че в екипа на артиста Ирама има двама души, инфектирани с ковид.

Певецът, който трябваше да пее още в първата фестивална вечер на 2 март, отсрочи излизането си на сцената за 3 март. Но поради двата случая на болест в екипа му, той бе подложен под карантина в хотела си в Сан Ремо.

Организаторите на феста в началото обмисляха да дисквалифицират песента му, само че след това се допитаха до останалите 25 участници в конкуренцията за огромната премия. Те дадоха единодушие Ирама да не бъде дисквалифициран, а във втората фестивална вечер да бъде излъчен видеозапис с осъществяването му от генералната подготовка на феста.

Така песента на Ирама " Генезисът на твоя цвят " остана в конкуренцията и във втората конкурсна вечер се озова на второ място във краткотрайното класиране от общо 13 показани песни. На първо място във втората вечер на феста бе парчето на Ермал Мета " Милион неща, които да ти кажа ", а на трето място се класира Малика Аяне с " Харесваш се по този начин ".

След двете вечери, в които бяха показани всички 26 песни, борещи се за огромната премия, в генералното класиране води Ермал Мета, следван от Анализа, Ирама, Малика Аяне, Ноеми и Фасма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР