Коронавирусът, отговорен за заболяването Covid-19 и за настоящата пандемия, може

...
Коронавирусът, отговорен за заболяването Covid-19 и за настоящата пандемия, може
Коментари Харесай

Коронавирусът може да е циркулирал във Франция през ноември 2019 г.

Коронавирусът, виновен за болестта Covid-19 и за актуалната пандемия, може да е циркулирал във Франция още от ноември 2019 година, преди формалното му засичане в Китай през декември 2019 година, съобщи Франс прес.

Резултати от проучване навеждат на мисълта, че циркулацията на вируса SARS-CoV-2 в Европа е била по-ранна, в сравнение с се предполагаше, пишат създателите на проучването, оповестено в списанието " Европейски бюлетин по епидемиология ".

През последните месеци откриватели от разнообразни страни споделиха, че е имало случаи на болест, които са минали незабелязани още преди декември 2019 година, без обаче да показват дефинитивни доказателства. Този жанр проучвания се основава главно на разбори на отпадни води или на проби, направени на по-късен стадий на кръвни проби, взети на по-ранен стадий.

Именно последният способ е бил употребен и от френските учени. Те са проучили 9144 кръвни проби, идващи от огромна мрежа от научни данни, чието начало е сложено във Франция през 2012 година за задачите на разнообразни епидемиологични изследвания.

За задачите на Covid-проучването учените създали серологични проби и разкрили антитела към ковид, което е симптом за изкарана зараза. От изследваните проби 353 били с позитивен резултат. За да се избегнат всевъзможни неточности, били направени повторни разбори, с цел да се открие съществуването на обезвреждащи вируса антитела. В последна сметка 44 проби се оказали позитивни и при двата теста, от които 7 датиращи от ноември 2019 година, а 3 от декември 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР