Коронавирусът няма да изчезне през лятото, а само тогава, когато

...
Коронавирусът няма да изчезне през лятото, а само тогава, когато
Коментари Харесай

Доц. Андрей Чорбанов разби две големи заблуди за К-19 и обяви кога ще се отървем от него

Коронавирусът няма да изчезне през лятото, а единствено тогава, когато всички се срещнем с него. Това съобщи изрично доцент Андрей Чорбанов в ефира на Нова телевизия.

„ Това не е сезонен вирус, а е подобен, който живее в доста топли региони. Ще продължава да има нови случаи, като една от аргументите е нарасналият брой на тестванията “, сподели доцентът.

Той е безапелационен, че вирусът ще се избегне тогава, когато всички се срещнат с него. Едно по-масово контактуване с вируса през лятото ще способства за това.

Според него е безумно да се отхвърля концепцията за колективен имунитет и няма потвърден случай в международен мащаб на наново инфектиран. Трябва, обаче в допълнение да се изследва какъв брой време трае имунитета.

„ Не е потвърдено, че коронавирусът може да се популяризира от повърхности. Ако това беше по този начин щеше да има доста повече инфектирани. Вирусът се популяризира в фамилията и в затворени общности. Няма случаи, в които един човек е заразил цялостен рейс, аероплан и така нататък “, съобщи Чорбанов.

Той бе безапелационен, че не е потвърдено, че дете заразява дете. Във всички случаи става въпрос за заразяване от вируса.

Според него няма никакъв смисъл от правенето на бързи проби, защото не всички развиват антитела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР