Коронавирусът е точно толкова измислена история, колкото е войната в

...
Коронавирусът е точно толкова измислена история, колкото е войната в
Коментари Харесай

Иван Ценов пред ФАКТИ: Инфлацията, която големите сили са планирали, не е природно бедствие

Коронавирусът е тъкмо толкоз измислена история, колкото е войната в Сирия, войната в Украйна. Всички тези неща не са причина за инфлацията, а е назад. Инфлацията, която огромните сили са възнамерявали, не е естествено злополучие. Тя се получава с печатането на пари. Тя би трябвало да се маскира зад такива неща като ковид интервенцията. Помните какво споделиха. Спираме производството и ще ви плащаме за това. Какво значи това на езика на стопанската система - инфлация. Това разяснява пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ общественикът Иван Ценов, който е учител в Техническия университет.

„ Печатаме пари. Колко са напечатали американците. 40% по изказване на Стив Ханке. Говорим за наличните пари в послание за американския $. Европейската банка е по-скромна – към 8%. Ние напечатахме 16%. Тези всичките пари какво вършат – оказват помощ за инфлацията. И какво се случва. Нещо, за което се мълчи. Изчезват спестяванията на милиарди дребни инвеститори. Било то парите в банките, където лихвите са нулеви, било то в „ бурканбанк “ както го наричахме на времето. Тези, които са взели огромни заеми, им се понижават. Помните ли 10 януари 1997 година… “, попита Ценов.

„ Вижте ние си отиваме. Говоря за гръко-римската цивилизация. Как си представяте фигури като Джо Байдън, като Борис Джонсън, като Макрон, като Кирчо и Кокорчо, като Бочко… Вижте, това е подигравка. Тези хора въобще не устоят против огромните политици на 20-и век. Те са смешни. Те са пародийни фигури. Още през 20-те години Хосе Ортега Игасет е планувал в книгата си „ Бунтът на масите “ неща, които в този момент се случват. В средата на предишния век Джордж Оруел написа паметни изявления и политически есета. „ Фермата на животините “ и „ 1984 “ са най-емблематични. Какви лозунги има в „ 1984 “. Войната е мир. След края на Втората международна война светът непрекъснато води войни. А ние приказваме, че живеем в мир. Няма нуклеарна война, популярност Богу. Невежеството е мощ. Идва някой, който е учил на Халите, вади документ от Харвард и почва да ръководи. Губим 300 млн. он него и пито платено. Идва различен – губим 500 млн. Свободата е иго “, добави още преподавателят в Техническия университет.

„ Отиваме си постепенно и тъжно. От две години Румен Радев мълчи оглушително за Конституцията. Предложението ми е политиците да носят наказателна отговорност и това да се впише в Конституцията. Карате рейс и носите наказателна отговорност. Управлявате страната, изпотрошавате я и се изтупвате. И гледайте си работата. Това е кадрови симптом. Това не желаят да схванат юристите, в които приказвам. Те ме гледат и си мълчат, тъй като би трябвало да отрежат клона, на която седят “, приключи Иван Ценов.

Вижте целия диалог във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР