Коронавирусът бил изпуснат“ от лаборатория в Китай, а фондацията на

...
Коронавирусът бил изпуснат“ от лаборатория в Китай, а фондацията на
Коментари Харесай

Помага ли чесънът срещу новия коронавирус? Опасни ли са писмата от Китай?

Коронавирусът бил „ изтърван “ от лаборатория в Китай, а фондацията на Бил Гейтс имала патент за него. Какви са обстоятелствата и от кое място стартират фантазиите? Вижте  най-новите сведения в:

Коронавирусът може да се популяризира и през храносмилателната система, демонстрират последните резултати от медицинските разбори. Досега се смяташе, че инфекцията е единствено капкова, само че проучванията в Китай открили съществуването на вируса също по този начин в екскрементите на инфектирани хора и в проби от ректални натривки.

Досегашната прогноза гласеше, че епидемията в Китай ще доближи апогея си в края на тази седмица, само че шефът на националния екип от специалисти предизвести за предстоящо закъснение от 10-14 дни. Световната здравна организация (СЗО) счита, че в Китай към този момент десетки хиляди са се заразили с вируса 2019-nCoV. Все още не може тъкмо да се реши какъв е процентът на смъртните случаи – до момента се счита, че са към две на 100.

Най-често задаваните въпроси

СЗО предизвестява, че хората са напряко удавени в прекомерно доста информация за епидемията . Специалистите даже назовават това събитие „ инфодемия ".

Лавината от вести претрупва хората, които съществено се затрудняват да вършат разлика сред обстоятелства и мечти. Затова СЗО стартира акция във Facebook и в други обществени мрежи, в чиито рамки дава отговор на най-често задаваните въпроси.-->

Например: Да пием ли антибиотици като профилактика против ковид? Отговорът гласи: Не, тъй като антибиотиците оказват помощ против бактерии, само че не и против вируси. Или пък: Помага ли чесънът против болестта? Не знаем, споделят специалистите, към този момент няма доказателства. И още: Не, не е правилно, че димът от фойерверки убива вируса. Не, не е рисково да получавате писма и пакети от Китай, тъй като вирусът не оцелява толкоз дълго върху повърхности на предмети.

СЗО упорито предлага постоянно да се мият ръцете, „ даже когато не наподобяват очевидно мръсни ". Ако сте инфектирани или имате подозрения, кихайте единствено в носна кърпичка или в краен случай в сгъвката на лакътя си, а използваните носни кърпички изхвърляйте в затворена боклукчийска кофа, напомнят експертите. И още: Обикновените хартиени защитни маски не са задоволително добра отбрана против вируса: най-сигурно е да се употребяват по-плътни маски.
„ Инфодемията ", за която предизвестява СЗО, поражда и редица подправени вести, даже цели теории на заговора.

Какви ли не теории

Вестник „ Ди Велт " с обстоятелства оборва някои от най-разпространените. Например, че фондацията на Бил Гейтс имала патент за вируса или пък, че дружно с центъра „ Джон Хопкинс " още преди седмици е планувала експлоадирането на пандемия, която щяла да вземе 65 милиона жертви. Да, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс спонсорира един институт, който през 2015 година е патентовал „ Коронавирус ", само че в тази ситуация става дума за нещо напълно друго - за ваксина против птичи вируси.
И, да, през октомври в действителност се е провело нещо като здравно обучение за заплахата от пандемии, в чиито рамки са били разиграни разнообразни сюжети. Един от тези сюжети се гради върху опасението, че в случай че при експлоадирането на пандемия не се подхващат интернационалните защитни ограничения, жертвите могат да доближат 65 милиона.

Колкото до изказванието, че коронавирусът е бил „ изтърван " от лаборатория в Ухан, която работи в режим на нараснала сигурност: да, такава лаборатория в действителност беше основана в Китай след експлоадирането на ТОРС-епидемията. Но тя проработи едвам след една доста прецизна интернационална инспекция. Освен това всички досегашни разбори демонстрират, че вирусът потегля от едно тържище в Ухан , а не от въпросната лаборатория.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР