Коронацията на крал Чарлз Трети ще бъде отбелязана с тридневни

...
Коронацията на крал Чарлз Трети ще бъде отбелязана с тридневни
Коментари Харесай

Коронацията на крал Чарлз III : Всички подробности около тридневното събитие

Коронацията на крал Чарлз Трети ще бъде маркирана с тридневни тържества и светлинно шоу, предадоха международните организации, базирайки се на известие, направено от Бъкингамския замък. Предвиден е и концерт в замъка Уиндзор.

По случай събитието британците ще получат спомагателен почивен ден - 8 май .

" Техни Величества кралят и кралицата консорт се надяват уикендът на коронацията да стане мотив за всички да прекарат времето си със фамилиите и приятелите и да честват ", се споделя в известието на двореца.

Britain will enjoy a weekend of festivities with street parties, fly-pasts and a Windsor Castle concert for King Charles
— The Times and The Sunday Times (@thetimes)
Вижте всички детайлности за коронационния уикенд на краля и кралицата четете по-долу:

Коронационната работа
Събота, 6 май
Уестминстърското абатство


Шествието на краля ще стартира от Бъкингамския замък и ще стигне до Уестминстърското абатство, където ще се организира коронацията на краля и кралицата. Провеждани от архиепископа на Кентърбъри, религиозната работа и празненството „ ще отразяват ролята на монарха през днешния ден и ще гледат към бъдещето, като в същото време се коренят в дългогодишни обичаи и искра “.

Планирана е едночасова гала, която ще посрещне 2000 посетители, спрямо 8000 при тричасовата коронация на кралицата. От краля също се чака да има " по-религиозна и културно разнообразна " работа и да отстрани избрани ритуали и екстравагантности.

След службата към монарсите ще се причислят членове на кралското семейство за по-голямата коронационна върволица назад към Бъкингамския замък, където всички те ще се появят на балкона.

Коронационният концерт
Неделя, 7 май
Замъкът Уиндзор


Във втория ден от Коронацията, ще се организира концерт, който ще включва състав от „ световни музикални икони и модерни звезди “, подкрепени от оркестър от международна класа и танцьори. На него ще участват и доброволци от някои от благотворителните организации на краля и кралицата консорт. Ще има и голям брой тържества по улиците и парковете. 

Коронационният концерт ще се излъчва онлайн по BBC One, BBC iPlayer, BBC Radio 2 и BBC Sounds.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР