Короната на Юсейн Борт в последния му шампионат беше сериозно

...
Короната на Юсейн Борт в последния му шампионат беше сериозно
Коментари Харесай

Новото американско чудо би Болт на полуфинала

Короната на Юсейн Борт в последния му шампионат беше съществено застрашена. Голямата звезда на леката атлетика се класира на финала ва международното в Лондон  на коронната си дисциплинираност - 100 метра спринт. Но!

Ямаецът даде второ най-хубаво време в сериите преди финала - на 9.98 секунди. Той бе изпреварен от американеца Крисчън Коулмън, който приключи с време 9.97 секунди. И двамата бягаха в третия полуфинал в директен дуел. 21-годишният американец обаче е в страхотна форма!

Болт въпреки всичко след под 10 секунди, което не му се отдаде в сериите. Легендата упрекна нощес блокчета за най-лошите, които е виждал. В сериите първенецът в действителност започва като баба.

Друг огромен любимец за златото - Йохан Блейк, спря хронометрите на 10.04 и завоюва втория полуфинал. Зад него остана британецът Рийс Прескъд с време 10.05. В първия полуфинал двете най-хубави достижения бяха на Акани Симбине от Южна Африка с 10.05 и на различен огромен любимец - Джъстин Гатлин от Съединени американски щати с 10.09 секунди.

Финалът на най-престижната дисциплинираност в леката атлетика е по-късно довечера от 23:45 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР