“Корнелия Нинова употреби брутални средства, за да атакува законопроекта (бел.ред.

...
“Корнелия Нинова употреби брутални средства, за да атакува законопроекта (бел.ред.
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова по Дарик: С брутални средства Нинова атакува законопроекта за домашното насилие

“Корнелия Нинова използва брутални средства, с цел да нападна законопроекта (бел.ред. Законопроекта за домашното насилие). Толкова лъжи от парламентарната естрада не съм чувала. Нинова стъпи на несъществуващи “трети полове, шести полове ”, несъществуващи страхове. Разви треория, която също не съществува. Нейната операция стигна до крайности… Просто сме в предизборна акция и за някои сътрудници няма кардинални постановки, тези, които пазят ”. Това съобщи в “Кой приказва ” по Дарик радио Елисавета Белобрадова, народен представител от “Демократична България ” по отношение на отхвърления предходната седмица план на закон за домашното принуждение, импортиран от Демократична България.

Припомняме, че настъпи поврат при гласуването в пленарната зала на двата законопроекта за отбрана против домашното принуждение в петък – на Надежда Йорданова („ Демократична България “) и на Корнелия Нинова („ Българска социалистическа партия за България “). Първоначално депутатите одобриха и двата законопроекта, само че при прегласуването им те бяха отхвърлени. Дебатите по тях продължиха повече от два часа.Още при започване на полемиката Надежда Йорданова акцентира, че с този законопроект не се вкарва трети пол и не се прави опит за прикрито приемане на Истанбулската спогодба, каквито мнения се чуха от парламентарните групи на Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Белобрадова изясни, че някогашният правосъден министър Надежда Йорданова месеци наред е провеждала съвещания както с хора на терен, по този начин и с голям брой съдии. “Беше значимо този законопроект не просто да бъде следващото нещо, което след това ще поправяме. А да служи в действителност на българското общество и на хората, които ползват закона ”, сподели Белобрадова.

По думите й всички може да са жертви - дами, мъже, деца. Идеята на законопроекта е да подаде ръка и на възрастните хора, за които не се поставят грижи. Той служи за отбрана на беззащитните, посочи депутатът.

“Домашното принуждение е феномен, който го има във всички страни. Голямата разлика е в реакцията на страната. Българската страна няма реакции, тя няма открити тактики, правила. Има една шепа хора, които нормално са доброволци, които получават и грозните нападки на група политици. Тази цяла сфера е изоставена от страната ”, изясни Белобрадова.

Тя е безапелационна, че гласуването на закона е било предизборно.

Във връзка с още веднъж повишеното напрежение в връзките с Република Северна Македония, откакто в Охрид беше пребит българин, Елисавета Белобрадова сподели: “Руската пропагандна машина не е серпантина от години. Ако България и РСМ са обединени, това може да бъде една изключителна поддръжка за демократичното общество. Битката да не бъдем близки се изостря в последните години - откогато РСМ реши да кандидатства за участие в Европейски Съюз - това се случи с огромната поддръжка извън ”.

По въпроса с идното обединяване сред Демократична България и Политическа партия на изборите, тя изясни, че главната цел е образуване на ръководство. “На хората им омръзна от предизборни акции. Трябва да бъде със смисъл и поръчка за какво го вършим това нещо ”, заключи гостенката.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР