Корнелия Нинова с реч от трибуната за последно в 48-то

...
Корнелия Нинова с реч от трибуната за последно в 48-то
Коментари Харесай

Нинова в последния ден на 48-то НС: Това беше парламент, белязан от скандали

Корнелия Нинова с тирада от трибуната за последно в 48-то Народно заседание: 

" Изпращаме 48-то Народно заседание, което не можа да извърши най-важната си задача - ди излъчи постоянно държавно управление. И да постави завършек на политическата рецесия, да даде непоклатимост и вероятност за развиването на България, успокоение и сигурност за българските жители. За това има аргументи. Може би би трябвало съществено да ги проучваме, да забележим грешките, които допуснахме, с цел да не ги вършим повече. Защото в идващото 49-то най-голямото предизвикателство още веднъж ще бъде да подсигуряваме парламентарната република, да излъчим постоянно праителство и да дадем небосвод за развиване на България и на българския народ.

Несъмнено войната в Украйна постави отражение върху целия свят - върху България, и върху работата на институциите. Сложи отражение в две направления - чисто военно и социално-икономическо. Военното взе превес в 48-то Народно събрание. Първото решение беше да се платят новата ескадрила Ф16, последваха оръжията, иневстиционните планове в защитата, гладомора в Украйна и така нататък Това военно преимущество в работата беше облечено в клишета и в етикети. Който е за оръжия, самолети, война, е евроатлантик, който е за мира, за неутралитета на България и невмешателство във войната е назадничав евразиец.

Поставянето на разграничителни линии и етикети е една от пречките да има диалог и решение за ползите на България. Етикетите бяха черно и бяло, забравяйки че най-висша европейска полезност е мира. А най-висша наша отговорност е националният интерес. Уважаеми български жители. Рано или късно войната в Украйна ще завърши с спокойно съглашение. Още на 22 октомври 22-ра година президентът Макрон съобщи в Рим на конференцията за мир: Мирът в Украйна е вероятен, когато всички седнат на една маса. А скоро преди месец съобщи, че макар упреците, ще поддържа разговор и контакти с Русия. Двете огромни сили гледат към мира. Вторият проблем, който ни опълчи е липса на единно болшинство, това докара до всевъзможни обединения, до ситуационни решения. Това е неустойчивост. Липса на предвидимост. Това роди спекулации.

Оформя се разграничителна линия положителните против неприятните, статуквото против смяната. Има можещи, знаещи, искащи да вземат решение проблемите, и други, които употребяват обстановката за лини цели и партийно облагодетелстване. Това беше парламент, белязан от кавги. Вместо битка с корупцията, се замервахте със кавги кой е по-корумпиран. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР