Корнелия Нинова прие специалния пратеник на правителството на Република Северна

...
Корнелия Нинова прие специалния пратеник на правителството на Република Северна
Коментари Харесай

Нинова: БСП подкрепя европеинтеграцията на С.Македония, но не за сметка на българския национален интерес

Корнелия Нинова одобри специфичния делегат на държавното управление на Република Северна Македония за България Владо Бучковски и Зоран Попов, държавен секретар в Министерството на външните работи, по искане на македонската страна в централата на Българска социалистическа партия.

На срещата бяха разисквани двустранните връзки сред Република България и  Република Северна Македония.

Пред своите събеседници Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия постоянно е подкрепяла поредно и кардинално европейската интеграция на Република Северна Македония, само че не за сметка на националния интерес на България. Както и че Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни би трябвало да се извършва прецизно. В допълнение тя срещна господин Бучковски и господин Попов с позицията на Българска социалистическа партия, която приканва за деен и градивен двустранен разговор.

Нинова изрази убеденост, че със мощно политическо водачество може да бъде реализирано трайно и стабилно решение на сензитивните въпроси сред България и Република Северна Македония в дух на добросъседство и в полза на двете страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР