Корнелия Нинова остава лидер на БСП, конгресът не прие оставката

...
Корнелия Нинова остава лидер на БСП, конгресът не прие оставката
Коментари Харесай

Нинова остава лидер на БСП, конгресът не прие оставката ѝ |

Корнелия Нинова остава водач на Българска социалистическа партия, конгресът не одобри оставката й на закрито съвещание. 

415 от делегатите гласоподаваха срещу оставката на ръководителя, 20 се въздържаха, а 164-ма бяха  " за " приемането й. 

Няма да продам ползите на Българската социалистическа партия, сподели Нинова, след като делегатите не одобриха оставката ѝ:

Уважаеми другарки и приятели,

Излязох от времето, което се водеше полемиката за оставката, тъй като помислих, че по този начин е възпитано. Да не попреча с наличието си на някого, в случай че желае да каже нещо умерено.

Благодаря Ви. От тази полемика се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които постоянно могат да кажат и друго мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с болшинство.

Благодаря Ви за доверието. Това ме задължава да работя с двойно повече старания. Познавате ме, мога да работя, мога и да подсигурявам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам ползите на Българската социалистическа партия.

Разбира се, чух и особеното мнение и човек постоянно има потребност да поправя нещо в държанието си. Чух доста деликатно. Ще положа старания дружно с всички Вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и съдружни сътрудници идващото предизвикателство, локалните избори през 2023 година, да бъдат нашата победа.

Благодаря на всички. Пожелавам Ви да сте здрави! И на работа!

Още преди началото на форума стана ясно, че сред участниците на конгреса тече подписка оставката на Нинова да бъде отхвърлена. към този момент се подписали, разгласи Вяра Емилова. 

Подадох оставката си пред всеки член на партията. Днес я пред всички вас, съобщи в отчета си Корнелия Нинова пред конгреса.

Ако оставката на водача Нинова не бъде призната, конгресът ще е фарс, съобщи Крум Зарков. Уважаеми делегати,, попита той в словото си пред конгреса. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР